5 svar
96 visningar
Qetsiyah är nöjd med hjälpen!
Qetsiyah 670
Postad: 18 nov 2018 Redigerad: 18 nov 2018

Har vi tillräckligt många atombomber för att utplåna hela jordklotet?

Jag vill påstå detta i en text jag skriver, men jag är inte helt säker. Jag tänker om alla länder avfyrar alla sina atombomber, är det då tillräckligt? 

Tacksam för svar på denna plötsliga och kanske konstiga fråga!

PS jag måste ju definiera utplåna... Ja att inga människor lever efter själva avfyrandet?

Teraeagle 6880 – Moderator
Postad: 18 nov 2018

Det beror på. Om kritiska samhällsfunktioner och storstäder attackerades skulle konsekvenserna bli så pass stora att många inte skulle överleva på längre sikt. Men att utplåna varenda människa i hela mänskligheten? Troligen inte. 

emmynoether 728
Postad: 19 nov 2018

Jag skulle tro att svaret tragiskt nog är ja. Det finns väl någonstans mellan 15000-20000 atombomber i världen, släpps alla dessa utspritt över landmassan på jorden så är det nog godnatt för de mesta levande, om inte omedelbart så efter alla efterföljande konsekvenser med radioaktivitet och atomvinter osv.

Teraeagle 6880 – Moderator
Postad: 19 nov 2018

Det beror ju också på själva omständigheterna. Kommer det några varningar som gör att en del människor hinner sätta sig i säkerhet? Räknar vi in människor som befinner sig på rymdstationen ISS? Forskningsstationer på Antarktis?

Men visst, det är nog som emmynoether skriver. Konsekvenserna skulle ändå bli så pass stora att planeten i princip skulle bli obeboelig, åtminstone för oss människor och på relativt kort sikt.

Qetsiyah 670
Postad: 2 apr 2019

För framtida frågeställare:

https://www.youtube.com/watch?v=JyECrGp-Sw8 

Inget problem för livet alltså, men lite mer problematiskt för mänskligheten. Musk får nog ta och snabba på kolonialiseringen av Mars...

Svara Avbryt
Close