2 svar
40 visningar
mxrtinu är nöjd med hjälpen
mxrtinu 7
Postad: 20 maj 13:07 Redigerad: 20 maj 13:08

Skriva formellt brev

Vi hade som uppgift, skriva ett formellt brev. Tror ni att jag lyckades?

 

 

Martin Brzezinski  
Adress: #####
Tel: 076 ### ####
E-post: ######
 
 
Mekaniker – JPL Miljölogistik AB 

Hej! 

Jag heter Martin Brzezinski och till hösten så börjar jag nian, just nu söker jag ett sommarjobb för sommaren. Jag skriver till er med hopp om att bli er nya assistent i verkstaden. 
 
Som person är jag bra på att mäta och beräkna. Jag är självgående men har en god samarbetsförmåga, arbetar effektivt och noggrant både vad det gäller individuella eller i samarbete med andra. Jag nöjer mig nästan aldrig med att göra lite bättre än förväntat. 
 
Förra sommaren arbetade jag som målare för JPL Miljölogistik AB Stöde, min uppgift var att måla tre lador, samt klippa gräset i detta område. Jag har även haft två praktikveckor hos er, där jag fick hjälpa till med olika uppgifter på verkstaden. Dessutom har jag följt med min farfar, som är mekaniker på jobbet, där jag fick möjlighet att lära mig många nya saker såväl som tekniker. Jag fick till exempel lära mig hur “domkraft för lastbilar” fungerar, eller hur man byter ut bromsbelägg.  
 
Min fritid spenderar jag för det mesta utomhus, jag tycker om att spela sporter som fotboll, basket eller badminton. Jag tycker även om att ta det lite lugnt och till exempel ta en fisketur med min farbror.  
 
Jag hoppas att ni på JPL Miljölogistik AB fått en bild av vem jag är och att ni är intresserade av att träffa mig. Ser fram emot att träffas och berätta lite mer om mig själv!  

Vänliga hälsningar,  

Martin Brzezinski


Rubrik ändrad från "Hej" till nuvarande. En beskrivande rubrik underlättar för den som svarar, och hjälper till att skilja trådar från varandra. Läs gärna mer om rubriksättning här. /Smutstvätt, moderator 

cforsberg 142
Postad: 20 maj 14:05 Redigerad: 20 maj 14:09

Bra jobb tycker jag - en bra text, i min mening är det ganska formellt då det är ett personligt brev som följer en viss struktur. Ett personligt brev följer generellt strukturen: inledning, motivation, matchning (och avslutning). Jag tycker du blandar dessa delar lite just nu, försök strukturera om så blir det ännu bättre!

 

Jag hade ex.:

 • Gjort koppling till företaget tidigare än vad du gör nu.
  • Kanske börja med: "Jag heter Martin, förra sommaren fick jag möjligheten att arbeta som målare och sköta gräsklippningen åt er. När det nu är dags att söka sommarjobb inför nian skulle jag gärna komma tillbaka till er och hoppas få assistera er i verkstaden." - en bra inledning, du får koppling till företaget, det blir personligt - de minns dig.
 • Förfinat din motivation lite kanske.
  • Har du tankar att jobba i företaget i framtiden efter examen - isf. jättestarkt kort att spela ut. Om inte annat, ser du att du vill sommarjobba där samtliga somrar framåt, minst genom gymnasiet? Detta passar bra att ta upp i stycke 2.
 • Matchning
  • Ditt stycke 2 är ganska bra, men generellt ska man försöka ge bevis för det man påstår - du säger du är bra på att mäta och beräkna, varför? Är du noggrann, har du fina betyg i matematik osv? Detta funkar i motivations-stycket, men är kanske bättre i matchnings-stycket.
  • Här kan du ha kvar att du fick följa din farfar och fick göra uppgifter i verkstaden som du tyckte var intressant osv.
 • Avslutning
  • Det personliga du lyfter i näst sista stycket och sista meningen är bra (och helt klart okej för ett brev på denna nivån)

 

Som sagt du har ett fint brev, men du kan spetsa det ännu mer om du vill!

Lycka till!

mxrtinu 7
Postad: 20 maj 22:19

Tack så mycket för detta informativa svar!! 😄

Svara Avbryt
Close