3 svar
86 visningar
Rorro är nöjd med hjälpen
Rorro 58
Postad: 29 jan 11:03

Hej, jag skulle behöva få hjälp med 1 fråga i religion området Kristendomen!

Frågan lyder såhär:

Hur kan det komma sig att det som faktiskt står i en biblisk text förvandlas till något helt annat i andra berättelser? Resonerna kring detta.:

 

Jag tänkte såhär:

Eftersom i vissa berättelser så brukar man inte nämna allt som står i bibeln eftersom det kanske kan vara för heligt, till exempel i judendomen får man inte skriva  guds namn för det är så heligt. behöver verkligen hjälp kring resonera om detta. hoppas ni kan hjälpa mig, vore en ära!!!

Alex111 293
Postad: 30 jan 19:30

Hej! Här talar vi om Kristendomen (Gud skrivs med stor bokstav). Möjliga anledningar till detta är för att vissa människor kan tyvärr se Bibliska texter som provocerande och irrelevanta i dagens samhälle (beror ju på person), eftersom de kan klassas som uråldriga, exempelvis med homosexualitetsfrågan. Sedan kan ju författarnas egna tankar, åsikter och erfarenheter spela roll när de skriver de andra berättelserna, vilket gör att de känner sig för att ändra. Du kan nog använda dig av resonemanget kring dagens samhälle. 

 

För det andra, när du resonerar, utgå ifrån påståendet (om samhället), ge exempel, och förklara. 

Rorro 58
Postad: 31 jan 18:02

tack så mycket!! hjälpte verkligen!

Laguna 16032
Postad: 31 jan 18:08

Berättelserna i bibeln är ofta förvånansvärt korta, jämfört med de versioner man brukar berätta. Folk har lagt till detaljer för att det ska bli en bättre historia.

Men "helt annat" stämmer inte in på detta, så jag vet inte riktigt vad svaret är på det. Har du ett exempel på när det blir nåt helt annat?

Svara Avbryt
Close