2 svar
43 visningar
Moa F 28
Postad: 19 dec 2021 17:03

Hinduismens människosyn

Hej, jag har en fråga angående Hinduismens människosyn. Hur är människan skapad? Är människan skapad av en Gud, Brahma? Eller är människan inte skapad av Gud. Jag har försökt att googla men hittar inget tydligt svar.

 

Tack på förhand, Moa

Embla_cn 1
Postad: 21 dec 2021 21:52

Hej! Hinduismens syn på människan är att den är rätt så neutral och att ens handlingar  avgör om du är en bra person eller inte. Just synen på födsel är att man föds om på nytt. Där av att just första födseln för oss (alltså när du föds) inte blir lika helig och uppskattat på samma sätt som i kristendomen utan att man återföds och att fokuset ligger mer på själva återfödelsen än på födseln.  

Aktiekungen 14
Postad: 23 dec 2021 21:18

Hej! Människor är enligt hinduismen varken goda eller onda, men vissa handlingar är bättre än andra. Och de handlingar som man utför i ett liv påverkar senare liv. Det här kallas karma. En del tror till och med att vilken samhällsgrupp - kast - man tillhör beror på hur man betett sig i tidigare liv. Den idén har man genom historien använt som ursäkt för att se människor i vissa sociala grupper som sämre, och därför mindre värda.

Mvh Simon

Svara Avbryt
Close