3 svar
65 visningar
Ahusar är nöjd med hjälpen!
Ahusar 3
Postad: 21 okt 2020 Redigerad: 21 okt 2020

Hjälp med att "redogöra för olika tolkningar"!

Hej! Jag har ett prov under morgondagen där vår uppgift är att välja en förändring och sedan redogöra för olika tolkningar och förorda en av dessa tolkningar. Min fråga är enkel: Vad menas med att redogöra för olika tolkningar och hur ska man gå till väga för att redogöra för en tolkning (vad ska man ta upp)? 

Kursen jag läser är Historia 1b! 

Ett snabbt svar skulle uppskattas! 

Anton :) 

Vad är det för typ av förändring de ville att du skulle titta på?

Att redogöra för olika tolkningar skulle vara att beskriva/förklara dem. För att få många poäng bör du nog också försöka göra det nyanserat genom att ta upp vad motiveringen är bakom olika tolkningar, samt vad som talar emot dem.

Ahusar 3
Postad: 21 okt 2020

Okej tack för förklaringen! 

Uppgiften handlar om förändringen från religiösa spekulationer och geocentrisk världsbild till vetenskapliga iakttagelser och en heliocentrisk världsbild. 

Och de tolkningarna jag ska redogöra för är:

Hur förändringen kan ses som att kyrkan men sin mer andliga och existentialistiska hållning förlorar mot ett rationellt beräknande av verkligheten med Vetenskapen som ny religion 

Hur förändringen kan ses som en förändring där kyrkan och dess stora makt över folkets tankar ersätts med ett systematiskt undersökande av verkligheten som leder till en rad viktiga förändringar för mänskligheten.

:) 

xzxx 1
Postad: 2 nov 2020

Hej! Jag läser också historia 1b och hade exakt de frågorna på provet. Då undrar jag ifall du också går på Östra Real? :)

Svara Avbryt
Close