1 svar
52 visningar
Student02 585
Postad: 7 okt 2019 Redigerad: 7 okt 2019

Historiebruk

Hej!

Ska ganska snart skriva en uppsats i historia som handlar om forntiden, medeltiden samt antiken. I uppsatsen ska vi använda oss av historiebruk. Jag tycker att det är väldigt svårt med historiebruk. Har konstaterat att man kan använda historiebruk när man pratar om jämställdhet/jämlikhet, men hur använder jag historiebruk inom andra områden? Hur använder vi historien på ett inkorrekt sätt idag? Hade jättegärna uppskattat tips! Har googlat massor, men får enbart upp om vad historiebruk är (vilket jag redan kan). 

vahagnavedian 25
Postad: 22 okt 2019

Jag skulle säga att dagens politiska debatt globalt men i synnerhet inom Europa vore ett passande område. Populismens frammarsch men också det generella historiebruket i dagens politik borde väl vara en aktuell och passande frågeställning för dig. Jag googlade snabbt och hittade ett par tips som kanske väcker nya frågor: 

Ur mitt eget forskningsintresse kan jag nämna hur diskussionerna om den pågående Turkietoffensiven i Syrien har i flera medier likställts med folkmodet under första världskriget, något som jag inte håller hel med om, åtminstone utifrån händelseutvecklingen tills nu. Men ändå är det intressant ur perspektivet på historiebruk och dessutom ett aktuellt ämne:

- Trump’s support for Erdogan’s plans in Syria has green-lit a Turkish genocide of the Kurds

- Robert Azzi: Turkey: First, the Armenians; today, the Kurds

- TRUMP'S ADVISERS GAVE HIM OPTION TO RECOGNIZE ARMENIAN GENOCIDE AS TACTIC TO PRESSURE TURKEY 


Hoppas de här kan vara till nytta och leda dig vidare i din uppgift.

Svara Avbryt
Close