2 svar
83 visningar
karlssonliisa 2
Postad: 11 jan 2022 09:58

Hitta källor till uppsats

Jag ska göra en uppsats med frågeställningen: Är båda variablerna normalfördelade, finns det ett beroende mellan variablerna, samt, finns det en korrelation dvs vad är styrkan på sambandet?

Uppgiften jag fått är att mäta längd och bredd på kottar och göra olika diagram med värdena. So far är det lugnt... men jag hittar verkligen inget att källhänvisa uppsatsen till. I instruktionerna står det om längden och vikten på människor, men jag hittar inget om det att hänvisa till. Hittar bara massa om övervikt. Jag har inte gjort några sådana här uppsatser tidigare så jag håller på att bli tokig på det här och känner att jag snart ger upp. Har försökt att maila läraren men får inga svar, läser på distans. 

mag1 8346
Postad: 11 jan 2022 10:19

Hej och välkommen till Pluggakuten!

Vilka källhänvisningar behöver du? Till introduktionen, för att jämföra resultatet till, underbygga resonemanget etcetera?

Att människors vikt generellt ökar med ökande längd, är något som du nog redan är medveten om. Motsvarande att en lång tallgren väger mer än en kort. Men hos oss varierar kroppsmassan beroende på hur mycket vävnad vi har (av fett, muskler).

Det verkar som om du skall studera variablerna längd/massa för kottarna, och analysera detta lite mer statistiskt. Har du planerat att jämföra med längd/massa för människor, eller mellan gran-/tallkottar?

karlssonliisa 2
Postad: 11 jan 2022 10:28

Hej och tack!

Ja jag ska studera variablerna för längd och bredd hos kottarna. Och som det är nu hittar jag inget alls att hänvisa till. Förstår ju inte riktigt vad det är jag ska göra helt ärligt. Det enda jag lyckats med är att göra diagram av mina mätvärden och räkna ut regression och korrelation. 

Svara Avbryt
Close