2 svar
19 visningar
conniie22 2
Postad: 5 okt 10:52 Redigerad: 5 okt 11:00

att inte ha ett gemensamt språk i norden

Jag ska skriva en argumenterande text i svenskan och tesen är "att inte ha ett gemensamt språk i norden" 

 

jag behöver argument!!


Rubrik korrigerad från "hjälp" till nuvarande. /Dracaena

Hur har du försökt lösa uppgiften? Vad handlar problemet om? Vad hittar du om detta område i din lärobok? Vad hittar du när du letar på internet? Vi hjälper dig gärna, men vi behöver veta vad du gjort hittills för att kunna hjälpa dig. /moderator

conniie22 2
Postad: 5 okt 16:54

Ja självklart, mitt första argument är om konflikter. Vilka får makten att bestämma att detta blir det "nordiska språket" Med konflikt så menar jag att det kommer finnas människor som inte komma överens och att det kan uppstå konflikter mellan länder. 

Andra argument: gemensamt språk skulle ta bort säregenheten hos dem nordiska länderna, ett språk är eget för ett land och en del av landets kultur, så om man byter språk till ett annat så skulle en del av deras identitet och kultur försvinna med språket, då drar jag in minoriteter kan känna sig förtryckta.

mor argument:

Självklart så skulle samhörigheten stärkas ytterligare med ett gemensamt språk, kommunikationen skulle vara enklare och även starkare, men jag anser att vi ändå förstår varandra på en bra nivå så att vi inte behöver ett gemensamt språk. De nordiska länderna  förstår varandra när man pratar eller skriver mellan gränserna, sen så är de nordiska länderna väldigt duktiga på engelska som är ett av dem största språken i världen. 

Engelskan är världens mest spridda språk och fungerar idag som ett internationellt hjälpspråk, det vill säga som kommunikation mellan människor med olika modersmål.

 

och jag saknar ett tredje argument. 

 

Visa spoiler

Skriv ditt dolda innehåll här

Svara Avbryt
Close