3 svar
26 visningar
Aela är nöjd med hjälpen
Aela 4
Postad: 27 maj 17:24 Redigerad: 27 maj 17:28

Boken Stjärnlösa nätter

När utspelar sig handlingen? Vilken tidsrymd spänner handlingen över? Finns det återblickar i handlingen? Består hela eller delar av berättelsen av återblickar tillbaka i tiden?   Till boken stjärnlösa nätter. 

Hittade ingen information om de frågor


Rubrik ändrad från "Hjälp!" till nuvarande. En beskrivande rubrik underlättar för den som svarar, och hjälper till att skilja trådar från varandra. Läs gärna mer om rubriksättning här. /Smutstvätt, moderator 

Hur har du börjat? Jag tror att det är tänkt att du ska hitta svaren i boken, snarare än på nätet. :) Vad handlar boken om? Vem/vilka är huvudpersoner? Vad händer?

Aela 4
Postad: 27 maj 17:37

Boken handlar om Amàr som växer upp i en svensk småstad i en kurdisk familj, med en starkt dominerande far. När han är arton år beger sig familjen på en bilsemester till släkten i Irak. Det är första gången på många år som de reser tillbaka, och alla har höga förväntningar. När de är på plats efter en strapatsrik bilfärd genom Europa blir det en rad smärre kulturkrockar. För Amàr, som flyttat hemifrån i Sverige är det till exempel naturligt att ställa sig vid diskbänken, men han blir bortmotad av de kvinnliga släktingarna med fniss och förebråelser. Amàr är först väldigt glad att återse sin jämnåriga kusin Amina. Men får en chock när det står klart att hans far över hans huvud bestämt att de ska gifta sig.

Amàr klarar inte trycket från släkten och går med på giftermålet, men ångrar sig. Då utbryter det verkliga helvetet.

Laguna Online 19920
Postad: 27 maj 18:47

Det där är kopierat från en webbsida. Det förväntas att du ska läsa boken.

Svara Avbryt
Close