4 svar
122 visningar
kattskrället är nöjd med hjälpen!
kattskrället 14
Postad: 8 jan 2019 Redigerad: 11 jan 2019

Körnika

Tja, vi har ett projekt i skolan där vi får skriva en krönika om valfritt ämna varav jag valde förseningar med inriktning på SJ. Det skulle vara väldigt uppskattat om ni skulle kunna komma med kritik. Har jag ett dåligt ordval, kan jag bredda mer eller kan jag addera något mer? Tack på förhand/ Edvin :)

 

Häromveckan skulle jag åka till Motala för att hälsa på min farmor, hon hade problem med sin telefon. Jag umgås inte tillräckligt ofta med farmor och tog därför tog tillfället i akt och tog bussen till resecentrum vid klockan 12:12. Väl inne på resecentrum satte jag mig på en av de skrumpna bänkarna mellan tågspåren i väntan på tåget som skulle anlända på stationen om tio minuter. Jag började titta på ett avsnitt av en serie och hann titta klart på hela, det var 48 minuter långt... Tåget var, som alltid, försenat.

Ibland tänker jag mig själv lite som ett av SJ:s tåg. Du vet ett sådant som ibland bara kan bestämma sig för att inte komma över huvud taget. I mitt liv händer saker hela tiden. Aldrig får jag ro. Ta till exempel för någon månad sedan när jag hade bestämt att jag skulle till Köpenhamn med mina kompisar. Allt var planerat och klart, väskorna var packade och biljetterna betalda. Så får jag reda på att min mamma anmält mig till en innebandycup just den helgen och att jag inte får missa den för då får inte laget spela. Allt jag gjort var i onödan och jag hade svikit mina kompisar. Mina kompisar åkte till Köpenhamn utan mig och att jag senare förlorade varenda match på kuppen bidrog heller inte.

Förseningar ibland är något som man inte kan rå för, kanske måste man mata hunden, kanske måste man spela klart gamet. Men jag är annorlunda. Något måste ha gått fel när min hjärna utvecklades för jag kommer nog försent nästan varje gång jag ska till något viktigt. Jag kommer nästan aldrig försent till lektionerna (bortsett från möjligtvis måndag morgon). Det är bara när det är något extra viktigt och jag ställer mig ibland frågan om allt beror på att jag har föddes så. Kanske ligger min hjärna alltid någon minut efter? Själv tror jag det.

Och så, när jag äntligen hörde det vrålande ljudet av ett inkommande tåg, tog mitt hjärta ett glädjeskutt. Att gick i slowmotion, min kropp samverkade som aldrig förr och på under en sekund stod jag upp. Jag ryckte till, tittade upp och såg att det bara var ännu ett godståg. Och sjönk ned på bänken återigen.

Tog bort "Hjälp - " från rubriken. Det står särskilt i Pluggakutens regler (och i rutan där du skriver in rubriken) att man skall undvika Hjälp!!! och liknande uttryck. /Smaragdalena, moderator

Qetsiyah 650
Postad: 9 jan 2019 Redigerad: 9 jan 2019

Jag gillar att du lämnar den faktiska händelsen och återkommer till den i slutet med en tvist. 

Få språkliga fel. Imponerande. Här är de ja hittade

  • "Det är bara när det är något extra viktigt och jag ställer mig ibland frågan om allt beror på att jag har föddes så." Dela upp denna mening.
  • "... på under en sekund ställde [inte stod] jag mig upp".

Innehållsliga/stilistiska/kosmetiska fel hittar jag däremot några av.

  • "Jag umgås inte tillräckligt ofta med farmor och tog därför tog tillfället i akt och tog bussen till resecentrum vid klockan 12:12". Denna mening är förvirrande. Anledningen till att du åker till din farmor är för att du tycker att ni umgås för lite. Anledningen till att du åker till resecentrum är däremot att du ska åka tåg (vilket i sin tur är för att blablabla). Den meningen får mig att tro att du tog den tidigaste bussen till tågstationen och köpte en sista-minuten tågbiljett för att komma till farmor så snabbt som möjligt vilket jag tror inte är fallet.
  • Måste du upplysa om att din farmors telefon var trasig? Den informationen påverkar mig veterligen inte historian du berättar.
  • Avslöja gärna redan i första meningen i stycke två att du alltid är försenad till allt. Det blir förvirrande när du skriver "Ibland tänker jag mig själv lite som ett av SJ:s tåg." och sen "Du vet ett sådant som ibland bara kan bestämma sig för att inte komma över huvud taget.". På vilket sätt är du likt ett SJ-tåg? Att du alltid kommer sent eller att du aldrig kommer?
  • Undvik "du vet ett...".
  • "bidrog heller inte" till att göra saken bättre. Vad gjorde inte saken bättre? "Att du förlorade alla matcher"+"de åkte utan dig" eller bara "att du förlorade alla matcher? Förtydliga.
  • "Det är bara när det är något extra viktigt" som du...? Kommer itid?
kattskrället 14
Postad: 11 jan 2019

Någon som har en idé på en bra rubrik. Gärna lite humor, annan feedback uppskattas! Och stort tack till Qetsiyah för den suveräna feedbacken!!

Qetsiyah 650
Postad: 11 jan 2019

Varsågod. Välkommen förresten till pluggakuten. 

Ja eftersom vi inte får veta om tåget till slut kom eller inte så är det lite svårt; jag tänkte mig "tåget som aldrig kom" eller något i den stilen. 

kattskrället 14
Postad: 13 jan 2019

Tack! Det blir super!

Svara Avbryt
Close