4 svar
113 visningar
Kurdistan0111 6
Postad: 3 mar 16:50 Redigerad: 3 mar 17:04

Att mäta befolkningens hälsa

hej

skulle någon hjälpa med mig på denna fråga 

Vilken betydelse kan det ha för samhället att kunna mäta sin befolknings hälsa?

Hur har du tänkt själv? 

Det står i Pluggakutens regler att du skall visa hur du har försökt och hur långt du har kommit. Fixar din rubrik så att den berättar vad frågan handlar om, och så att den inte innehåller ordet hjälp. /moderator

Kurdistan0111 6
Postad: 3 mar 17:23

jag har försökt i över en timme just nu genom att söka på google för att hitta frågan men det går inte så bra därför frågar jag om någon annan kunde hjälpa till

Vad har du kommit fram till? Vilka sökord har du googlat på? Vi kan inte hjälpa dig om vi inte har någonstans att börja. 

COOLMOA 55
Postad: 10 mar 12:13

jag antar att det har och göra med hur samhället ska anpassa sig för hur folket mår psykiskt. om man får reda på att alla mellan 25-45 har en dålig psykisk hälsa, kan man kanske fundera på arbetsmiljön. om man vet att alla barn mellan 15-18 år har en extremt dålig hälsa både psykiskt och fysiskt kanske samhället får lägga ned mer pengar på att se till att dessa barn kan träna, har en bra skolmiljö, att stan och andra roliga aktiviteter även är anpassat efter dem.

Om alla i Sverige skulle ha en superdålig hälsa och drabbas av cancer och andra livshotande sjukdomar, bör Sverige se över hur samhälle fungerar. kanske handlar det om bensinen i luften, att invånarna kanske måste anpassa sig rejält till samhällets dåliga sidor. ifall att det skulle handla om detta, får Sverige kanske ha fler bussar och dyrare bensin, för att minska på dåliga gaser i luften. 

 

(detta är bara mina åsikter, inget faktabaserat)

Svara Avbryt
Close