Beluga 232 – Avstängd
Postad: 9 mar 2020

HP mat.

Vilken mat skulle ni rekomendera till Högskoleprovet, det sägs att man ska ha något söt i mellan åt, men när äter något söt (ganksa sällan) så får jag rejäl blodsockerfall, och då blir jag bara trött och dosig. Är inte bättre att äta en rejäl frukost och något riktigt man efter 4:e passet. Och undvika socker helt, och kaffet för den delen med, det kan ju sätta igång muskulaturen i  magtarmsystemet, så sitter man där, helt gasig med blodsockerfall, ofukoserad, och stör alla andra med sina tarmljud, blir ännu mer stressad får igång HPA- axel, det är ju i försig bra och vara lite stressad då får man adrenalin påslagg, men då kanske logiska tänkandet lägger av. GMO-mat, radioaktivt mat. Alltså det inte lätt det här. 

 

Vad säger ni. Sushi buffé innan kanske. Min rekord är 25 lax bitar (vad är eran rekord?) äter bara lax för att få restaurangen att gå minus på mig. Har ni någon gång varit oroliga att magsäckek kommer att spricka? Jag har det, när jag åt en stor kebab tallrik på 10 min, och såg en parkerad ambulance utanför kebabstället, jag trodde att nu, får jag min skatteåterbäring/rätt förstjänt vård). 

Super Tack för alla tips! <3

Du måste vara ganska ovanligt konstruerad om du får blodsockerfall när du TILLFÖR socker - de flesta får det några timmar senare, när glukosen har blivit förbrukad. 

Om du inte är van att dricka kaffe skall du undvika det när du skriver HP.

Ät normal mat, övertänk inte det hela så mycket. Ät en stadig frukost (dock kanske du inte bör proppa i dig mat bara för att, då det kan matkoma), och ta med en macka eller något du kan äta mellan provpassen. Att undvika godis och annan mat extremt rik på socker kan absolut vara en bra idé, men du behöver inte gå till överdrift. Du ska inte flyga till månen! Ät frukost som vanligt, sushi till lunch är väl ingen dum idé? Däremot kanske du inte ska satsa på 25 bitar, utan en lite mer lagom stor portion? Kanske åtta till tolv bitar blir bättre?

stör alla andra med sina tarmljud

Det brukar kännas som att tarmrörelser låter högre än de gör. Jag lovar att alla skrap från pennor, linjaler som flyttas, papper som prasslar och sudd som gnuggas stör mer än din kurrande mage gör. 

GMO-mat

Om din mat kommer från genmodifierade organismer eller inte påverkar inte din prestation på HP överhuvudtaget. 

radioaktivt mat

Förlåt, men var handlar du din mat egentligen? Storhandlar du i Tjernobyl eller? Om du syftar på exempelvis bananer, som innehåller 0,1 mikrosievert, kan jag lova dig att du kan äta en banan i pausen utan att det kommer att påverka dig ett dugg. Du kan äta hundra bananer också, utan att strålningen kommer att skada dig. 

Har ni någon gång varit oroliga att magsäckek kommer att spricka?

Nej, det har jag aldrig varit. Du kräks nog långt innan det är möjligt, om det ens är det. Alla fall av sprucken/perforerad magsäck verkar bero på magsår eller andra medicinska problem. 

Svara Avbryt
Close