5 svar
29 visningar
blyerts 133
Postad: 9 sep 2020 Redigerad: 9 sep 2020

Hur

Hej! Hur fortsätter  man nu? / hur ska man nu tänka??

 

2212

dr_lund 1208 – Mattecentrum-volontär
Postad: 9 sep 2020 Redigerad: 9 sep 2020

f(x)=x2-2xf(x)=x^2-2x.

f(3)=32-2·3=3f(3)=3^2-2\cdot 3=3.

f(3+h)=(3+h)2-2·(3+h)=9+6h+h2-6-2hf(3+h)=(3+h)^2-2\cdot (3+h)=9+6h+h^2-6-2h.

Kan du gå vidare själv?

blyerts 133
Postad: 9 sep 2020 Redigerad: 9 sep 2020
dr_lund skrev:

f(x)=x2-2xf(x)=x^2-2x.

f(3)=32-2·3=3f(3)=3^2-2\cdot 3=3.

Aa jag vet men har jag gjort fel? Hur kan jag tänka eller fortsätta? Eller alltså ska man använda kvadreringsregeln eller liknande

Vad blir f(3+h)-f(3)f(3+h)-f(3)?

Du har kommit en bit på vägen.

blyerts 133
Postad: 9 sep 2020

Nu vet jag inte hur jag ska fortsätta

:(

Förenkla täljaren. I mitt svar har jag börjat men inte förenklat hela vägen. Gör ett försök!

Svara Avbryt
Close