3 svar
173 visningar
Bazinga 80
Postad: 15 nov 18:08

Hur får man A på matte?

Just nu, så får nästan hela tiden C på matte och ifall jag har tur så får jag sällan B. Men min fråga är hur lyckas man med att få ett A på fler och fler matte prov eller A slutbetyg. Jag känner som att jag pluggar bra och effektivt men när det kommer till just A-frågor i boken eller provet så kan jag tyvärr inte lösa dem. Hur ska jag kunna lösa mer och mer A-frågor i framtiden???

 

Jag vet att man borde förstå begrepp, och hur lösningen funkar och varför den går just så. Men något som är också effektivt är att göra gamla prov. Matte är väldigt annorlunda jämfört med andra ämnen, inom matten måste man förstå hur det funkar snarare än att memorera. Ifall någon av er som är duktig inom matematik eller lyckades få ett A på matte, vad var er strategier och har ni tips. Trots att jag pluggar hårt så får jag C nästan hela tiden.....

Rebecka_k 21
Postad: 17 nov 10:44

Ett kanske självklart tips är att sitta och göra A-frågor då jag har upplevt att dom skiljer sig oerhört mycket från C-frågorna och att A-frågor har inte alltid självklara tillvägagångssätt som en C-fråga skulle ha! Ett annat tips som hjälpte mig var att använda mig av appen Mathleaks, dom har typ alla matteböcker och går igenom frågorna i matteboken.

Hoppas det hjälpte litegrann! :)

franz 1
Postad: 17 nov 10:46

plugga hårdare

Ghina Alsawaf 7
Postad: Igår 22:04

Jag hade A i slutbetyg inom matte i sexan, i sjuan fick jag B och denna termin fick jag B. 

Det som var svårast för mig i A-frågorna inom matte var frågor där man borde förklara vad man gör och varför man gör som man gör för att lösa frågan rätt.

Ett sätt att bli bättre på det är att bland annat förklara för dig själv lite snabbt vad du gjorde och varför du gjorde som du gjorde för varje problemlösning du löser, för att då blir du bättre på att förklara och det är ju det som krävs. Dessutom så behöver du förklara med matematiska begrepp (du får t.ex. inte säga plussa, det heter addera). 

Du kan också lösa fler A-frågor och läsa igenom de från en tid till en annan, så att du inte glömmer bort de. Skriv ner allt viktigt du lär dig inom matte i en anteckningsblock. Se till att använda till exempel överstrykningspennor när du skriver i det. Du ska ha kul när du skriver anteckningarna. När du har kul så kommer du ihåg de bättre. Dessutom så kommer du bli mer intresserad av matte vilket kommer ge dig hög koncentrationsförmåga inom området.  

I A-frågor i prov ska du :

1. Läsa frågan noga, 3-4 gånger högt för dig själv för att inte missa viktiga information

2. Skriv ner all viktig fakta, till exempel siffrorna som finns i frågan, de matematiska begreppen osv. , för att memorera allt och inte glömma något viktigt.

3. försök att lösa frågan steg-för-steg och skriv enheten för varje uträkning du får så att du håller koll på faktan,  och så att du inte glömmer att t.e.x svaret 3 var äpplen och svaret 5 var päron

4. kontrollera dina svar om det är möjligt, annars kollar du bara om ditt svar är rimlig för frågan.

Hoppas att det här kommer hjälpa dig med att förbättra dina betyg i matten. Önskar dig lycka till!

Hälsningar,

/Ghina

Svara Avbryt
Close