4 svar
159 visningar
Jan Ragnar 1345
Postad: 31 aug 23:34

Hur går det med förbättringen av Formelsamlingen?

Sommarlovet är nu slut, gymnasiet och högstadiet har kommit igång med höstterminen. Universitet och högskolor verkar vara klara med antagningarna och introduktioner och nollningar pågår troligen.

Generalsekreterare Ellen lovade i slutet av vårterminen en förbättring av Formelsamlingen i fysik. Möjligheten att utnyttja erbjuden sommarhjälp av signaturen som314 verkar man inte ha nappat på, så från användares synhåll är status fortfarande oförändrat.

Det är nog trots allt bra om man inte lappar och lagar i dagens version. Den är ju ingen samling av formler utan istället har man gjort maximal spridning av formler (så den borde nog ha kallats Formelspridning i fysik). Jag hoppas att något traditionellt och mera användbart anskaffas istället. Antingen finns det att hitta på nätet eller så borde det gå att anskaffa för en rimlig kostnad.

Fermatrix 7841 – Fd. Medlem
Postad: 31 aug 23:52

Jag för detta vidare så får vi förhoppningsvis en uppdatering imorgon. 

Sideeg 774 – Admin
Postad: 1 sep 10:34

Hej,

Vi tar till oss feedback och har gjort en första granskning och uppdatering under sommaren, med bland annat interaktiva Geogebra-övningar för interaktiva vinklar.

Arbetet är fortlöpande.

Feedback, förbättringsförslag eller specifika förfrågningar gällande Formelsamlingen, skickas till formelsamlingen@mattecentrum.se.

 

Med vänliga hälsningar!

Jan Ragnar 1345
Postad: 2 sep 00:00

Det är trist att se att Kansliet gång efter annan hänvisar till feedback, förbättringsförslag och specifika förfrågningar för att något skall kunna bli gjort. På Mattecentrums kansli måste det väl finnas personer med tillräckliga kunskaper och intresse för matematik och naturvetenskap för att göra något på egen hand.

Du är inte den enda som är missnöjd, tyvärr. Men det står inte i våra händer, utan enbart i kansliets.

Svara Avbryt
Close