2 svar
72 visningar
hajer 36
Postad: 20 maj 2019

Hur kan jag förstå ämnet

Hej,

Nu pluggar jag till min sista matematik kurs på universitetet (algebra och kombinatorik). I stort sätt vet jag hur man studerar inför tentor i matematik eller biologi, man löser alla gamla tentor inom kursen, sorter och kategoriserar uppgifterna på olika sätt som är begripliga för sig själv, gå igenom föreläsningar samt lösa de rekommenderade uppgifter i kursboken. Jag har gjort allt detta nu 5 gånger med denna kurs. 

Men med Algebra och kombinatorik har jag inte lyckats. Nu på fredag ska jag skriva min första omtenta på kursen. Inga problemet är att jag förstår och lösa de gamla tentorna men problemet börjar med tentorna som är skrivna 2018 och framåt av samma författare. De nya tentorna har en ny författare (kursansvarig/föreläsare) och jag bland andra studenter tycker att de är mycket svåra. I vanliga fall man kan förvänta sig vilken sort frågor som kommer på tentan, men inte i hans fall. Hans tentor är oförutsägbara och jag vet att han kommer att skriva den tentan på fredag. Jag upplever ett stort dilemma och känner att det kommer inte gå bra oavsett hur mycket jag förbereder mig.

Panik känslan tar över min koncentration. Vad ska jag göra? 

   

Min gissning (som naturligtvis kan vara fel) är att nyckelordet är läsförståelse. 

hajer 36
Postad: 21 maj 2019
Smaragdalena skrev:

Min gissning (som naturligtvis kan vara fel) är att nyckelordet är läsförståelse. 

Jag kan hålla med dig till en viss del eftersom svenska språket är inte min starkaste språk men jag tror att jag har klarat mig bra hittills med läsförståelse. 

Just nu tror jag på rent tur att jag blir godkänd på kursen, det kan helt enkelt beror på vilka frågor författaren väljer på kommande tenta.

Svara Avbryt
Close