1 svar
19 visningar
Student21 2
Postad: 14 apr 14:26

Hur kan jag lösa problemet med juridiska begrepp och lagrum?

Hej

Jag har en fråga gällande försäljning mellan två företag. Jag väljer att kalla dem företag A och företag B.

Företag A skickar ett brev till företag B och frågar om dem kan köpa två lådcyklar av företaget som ska användas till att köra ut stylingprodukter till kunder i närområdet. Företag A säger att dem endast kan betala 8 000 kronor styck för cyklarna. Företag B svarar då via e-mail att de cyklar de säljer kostar 9 500 kronor stycket och de kan inte gå under det priset. Företag B vill ha besked inom en vecka. Företag A svarar inte, dem funderar! Mailet blir liggande i två månader hos Företag A, det tar tid innan dem kan bestämma sig. När dem väl svarar så säger dem att de kan betala 9 000 kronor per cykel.

Hur kan man lösa detta med juridiska begrepp och lagrum? Vad händer om företag B inte svarar på företagets A brev och har de båda företagen ingått i ett avtal?

Drottvik 118
Postad: 14 apr 17:10

Hej

Det finns ingen juridisk skyldighet för B att svara på brevet från A (även om det naturligtvis av affärsmässiga skäl finns många anledningar till att svara). Något avtal har aldrig etablerats mellan parterna. Man har ju aldrig varit överens om priset.

Svara Avbryt
Close