Hur kan tungmetaller påverka proteiner t ex om man har ett salt med blynitrat?
Hej, jag håller på att skriva en labbrapport och i den labbrapporten ska jag bland annat svara på vilken effekt tungmetaller har på proteiner. Jag ska då jämföra hur absorbansen och pH värde har ihop med det. Jag hade blynitrat i provrör 7. 
Om jag förstår dig rätt hade du protein bara i rör 7, stämmer det?
Har du provat att rita en kurva over hur absorbans och pH hänger ihop? Rita den först utan rör 7 och rita sedan in den punkten och se vad som händer.
PS, jag inser nu att jag nog gissade fel. Men du får nog börja med att förklara tydligare vad du hade i vilket rör.
Nej, jag hade albumin i alla provrör. Vänta kan infoga en bild och tabell över vad jag hade i provrören
Det här är en graf över provrör 1, 2, 3, 4, och 6.

Här är labben


*kunde inte redigera inlägget*
Men jag hittade denna information på en hemsida om tungmetaller
Tungmetallerna är giftiga. Deras giftverkan beror bland annat på att de tar vissa så kallade spårmetallers plats i kroppens enzymer. Sådana spårmetaller är t.ex. zink, selen, magnesium, mangan, koppar eller järn. Spårmetaller är sådana som levande organismer behöver. Tungmetallerna kommer därigenom att blockera enzymets biokemiska effekt. Eftersom enzymer ingår i de flesta av kroppens biokemiska förlopp kan tungmetaller störa många av dessa, vilket kan yttra sig på många olika sätt.
Enzymer katalyserar kemiska reaktioner och om jag tar en titt på denna tabell så kan jag se att proteinet albumin absorberade lite ljus (provrör 7). Kan det betyda att bly har bundit till enzymet pepsin och därmed gjort så att reaktionshastigheten för hydrolysen har blivit lägre och därmed absorberade det lite ljus?