5 svar
46 visningar

Hur kommer man fram till att ln(sqrt(2)-1)=-ln(sqrt(2)+1)?

ln(2-1)=-ln(2+1)

Varför?

Yngve 21682 – Volontär digitala räknestugor
Postad: 3 maj 23:00 Redigerad: 3 maj 23:01

Förläng 2-1\sqrt{2}-1 i VL med 2+1\sqrt{2}+1 och förenkla.

RandomUsername 284
Postad: 3 maj 23:04

VL=ln(2-1)HL=-ln(2+1) =-ln(12-1) = ln(12-1)-1  = ln(2-1)

Dracaena 1701
Postad: 3 maj 23:10 Redigerad: 3 maj 23:12

Läste fel. :)

RandomUsername 284
Postad: 3 maj 23:12 Redigerad: 3 maj 23:14

Oki :)

Tack för hjälpen! :)

Svara Avbryt
Close