2 svar
96 visningar
oskidur 1
Postad: 9 aug 2019

Hur lägga upp studier för tenta av Matte 2B i December

Hejsan !! 

 

Jag heter Oskar och är 23 år gammal. 

Jag har alltid haft det ganska tufft i skolan och framförallt har jag väldigt dåliga kunskaper i ämnena som inte intresserar mig det minsta, vilket har resulterat i att jag inte har en gy.examen. Men jag har kommit till insikt att jag vill bli sjuksköterska efter att ha jobbat som vårdbiträde i cirka 1 år, och för det behöver jag bla. Ma2b. 

Jag har anmält mig för att tenta av kursen via komvux, och detta skall ske i december. Antar att jag ska göra ett nationellt prov.

Men jag har precis insett att jag kanske skulle öppnat boken lite tidigare.. Och mina kunskaper är ganska begränsade eftersom jag inte läst matte på 4 år. 

Jag undrar vad ni hade gjort om ni var i min situation, ska man göra uppgifterna i boken eller ska man göra någon typ av kapiteltester eller något annat? Har hjälpmedel som mathway tillgängligt ifall det spelar någon roll. 

Jag kan investera ett par timmar om dagen iallafall. 

Tack på förhand, och jag önskar alla medlemmar på PA en trevlig helg! 

Albiki 4233
Postad: 9 aug 2019

Välkommen till PluggAkuten!

Mitt råd till dig är att du på egen hand räknar igenom lärobokens lösta exempel. Sikta på att förstå varför du räknar som du gör. 

Jag skulle rekommendera att du tittar igenom kursen Ma1 i Matteboken.se och sedan gör ett gammalt nationellt prov för Ma1, så att du antingen konstatera att du kommer ihåg Ma1 eller märker vad det är du behöver repetera innan det är lönt att du försöker dig på Ma2.

Svara Avbryt
Close