3 svar
37 visningar
Mosti 5 – Fd. Medlem
Postad: 27 okt 2021 21:08

Hur lång tid har han pratat ?

Gjorde såhär men blir fel med 2 minuter 

1.

50 x 0.99 = 49.5

140 x 0.39 = 54,6

2 x 1.39 = 2.78 

2.

379 - 199 - 49.5 - 54.6 - 2.78 = 73.12

3.

73.12 /0,29 = 252,1379


4. 

252,1379/60 =  4,20022 ~ 4h och 10 min 


enligt facit 4 h 12 min 

 

Min fråga är hur ska man avrunda så det blir rätt svar ? 

 

 

 

 

 

joculator 5289 – F.d. Moderator
Postad: 27 okt 2021 21:12

du har fått 4,2 timmar. det blir 4 hela timmar och  0,2*60 minuter=12 minuter

Jag vet inte hur du fick fram 10 minuter så jag kan inte hjälpa dig där.

Mosti 5 – Fd. Medlem
Postad: 27 okt 2021 21:15

Alright! 

tänkte fel när jag omvandlade 0.2 till minuter..

tack! 

joculator 5289 – F.d. Moderator
Postad: 27 okt 2021 21:19

Varsågod

Svara Avbryt
Close