2 svar
37 visningar
FeliciaT är nöjd med hjälpen
FeliciaT 33
Postad: 12 mar 16:33

Hur löser man ekvationen?

lg(x+2) = lg6 lös ekvationen

Jag förstår inte hur man löser den. Jag tänkte först använda mig av logaritmlagarna men det blir fel/jag gör fel. 
lgA+lgB = lgAB så jag tänkte att man då kan vända så att talen blir lgX•lg2 och sedan dela på lg2 för att få X ensamt. Men det blir ju då fel och som sagt gör jag fel nånstans men vet inye hur jag ska tänka. 

sictransit 287 – Livehjälpare
Postad: 12 mar 16:50 Redigerad: 12 mar 16:50

Du kan utnyttja: 10log A=A

Eller annorlunda uttryckt: Om lg(nånting) = lg(nåntingannat) så måste nånting = nåntingannat.

Svara Avbryt
Close