8 svar
70 visningar
ashe_ är nöjd med hjälpen
ashe_ 689
Postad: 15 feb 2023 17:01

hur många kronor fick jenny in till klassen?

   Klass 9b säljer kakor i olika stora förpackningar. Diagrammet visar hur många förpackningar Jenny har sålt i de olika storlekarna. Hur många kronor fick hon in till klassen?

diagrammet:

jag svarade "Jenny fick in 200 kr till klassen (och totalt sålde hon 55 paket)". 

Jag undrar om mitt svar är rätt.

Laguna 29319
Postad: 15 feb 2023 17:04

Enbart 10-kronorsförpackningarna ger ju 200 kr. Hur räknade du?

55 förpackningar är rätt.

ashe_ 689
Postad: 15 feb 2023 18:47
Laguna skrev:

Enbart 10-kronorsförpackningarna ger ju 200 kr. Hur räknade du?

så här tänkte jag

Laguna 29319
Postad: 15 feb 2023 19:28

Vad visar dina siffror?

ashe_ 689
Postad: 16 feb 2023 08:15

hur mycket kronor som Jenny fått in till sin klass.

Laguna 29319
Postad: 16 feb 2023 08:57

Vad är t.ex. 40 för något? Hur får du 200?

ashe_ 689
Postad: 16 feb 2023 09:11
Laguna skrev:

Vad är t.ex. 40 för något?

40 kr. (hur mycket jenny fick förpackningarna som kostar 10/styck, och hon sålde fyra stycken.)

Hur får du 200?

40 + 100 + 60 = 200 kr

Laguna 29319
Postad: 16 feb 2023 11:18

Nej, hon sålde inte fyra, hon sålde det som står på antals-axeln: 20.

Hur kunde du få totala antalet till 55 förut?

ashe_ 689
Postad: 16 feb 2023 12:00 Redigerad: 16 feb 2023 12:01
Laguna skrev:

Nej, hon sålde inte fyra, hon sålde det som står på antals-axeln: 20.

jaha, men i så fall så sålde hon

10 *20 = 200 kr

20 * 25 = 500 kr

30 * 10 = 300 

totalt; 1 000 kr

Jenny fick in 1 000 kr till klassen?

Hur kunde du få totala antalet till 55 förut?

 jag bara plussade 20 + 25 + 10 = 55

Svara Avbryt
Close