3 svar
122 visningar
laros 181
Postad: 2 nov 2021 18:05

Hur öva så att det sitter(matte)?

Halloj,

Några tips på hur jag ska öva öva öva?

Exempelvis om jag läser matematik 3, polynomekvationer. Jag gör polynomekvationer klart idag och påbörjar med något nytt imorgon. Trots att jag har gjort klart kapitlet så sitter det ju inte 100%. Eftersom man ska öva mycket och det inte finns tillräckligt med uppgifter/tid till att öva. 

Jag tänker att jag kanske efter 3–4 dagar borde gå tillbaka till polynomekvationer och försöka göra alla uppgifter igen. Hur låter det? Eller hur övar ni så att det sitter?

Det har hänt flera gånger när jag ska skriva tentamen och kommer till en typ av uppgift som jag kunde för en vecka sedan, men har tappat bort den. 

Silverrygg 243 – Livehjälpare
Postad: 3 nov 2021 00:45

Planera din tid så att du kan repetera varje dag skulle jag säga tills det sitter. Idealet är att om det kommer ett tenta tal som är lika eller snarlikt det du räknat under kursen skall det bara sitta.

Repetition repetition repetition :)

laros 181
Postad: 3 nov 2021 05:47
Silverrygg skrev:

Planera din tid så att du kan repetera varje dag skulle jag säga tills det sitter. Idealet är att om det kommer ett tenta tal som är lika eller snarlikt det du räknat under kursen skall det bara sitta.

Repetition repetition repetition :)

Absolut. Tenta var bara ett exempel. Jag vill verkligen kunna det jag lär mig, även om det inte kommer på tentan.

Eftersom man läser en kurs som hela tiden rullar vidare och inte väntar på en, undrade jag hur ni repeterar. Jag tänker att det är bra att gå tillbaka i boken(vilket man kan göra varje dag) och repetera de uppgifter man gjort. Eller ska man leta upp nya liknande uppgifter på nätet? 
Alla lär sig olika, men undrar vilka strategier ni andra använder.

Silverrygg 243 – Livehjälpare
Postad: 3 nov 2021 06:06

Var och en måste hitta sitt eget sätt. Jag tex räknade mycket och repeterade, redan innan tenta veckorna under vilka man inte hade undervisning. Jag såg till att alltid skriva ner på papper det som jag antog vara viktigast och gick igenom det i stort sett varje dag för att det skulle sitta. Det är också lättare att gå igenom ett dussintal sidor än en eller flera böcker. Att gå igenom flera års tidigare tentor tycke jag var bra. Det gav mig en fingervisning på hur frågor ställdes samt vad som ansågs vara viktigt för att klara tentorna bra. Man skall dock inte bara förlita sig på det då det kan komma en ny examinator eller helt annat upplägg (suprise), men jag skulle säga att man till 50-75% är på banan mha av det.

På nätet kan man hitta filmer / beskrivning på att lösa specifika problem där man fastnat. Jag tror dock generellt sätt att man har mer än tillräckligt material via skolan....

Lycka till!

Svara Avbryt
Close