6 svar
36 visningar
Acer är nöjd med hjälpen
Acer 40
Postad: 22 nov 18:34

Hur repeterar man inför ett prov, läxför och mm?

Hej! :)

Jag har ett kemi prov nu på onsdag och jag förstår för det mesta men det finns luckor där jag måste repetera. När jag repeterar brukar jag läsa läroboken och skriva ner det jag ej förstår. Antingen så söker jag om det, frågar nån klasskamrat eller läraren. Går igenom mina anteckningar. Läser boken flera gånger igen. Gör frågorna i läroboken flera gånger för att förstå och minnas bättre.

Finns det någonting jag borde tillägga, förbättra eller minska?

Tack i förhand!

Ställ många frågor här på Pluggakuten!

oggih Online 938 – F.d. Moderator
Postad: 22 nov 18:53 Redigerad: 22 nov 19:04

Jag tycker allt det du skriver låter som väldigt bra saker! ^_^

Tre ytterligare tips som jag tycker har hjälpt väldigt mycket för mig:

  • Skriva en egen sammanfattning av varje kapitel, där du kombinerar det som står i boken med dina anteckningar från genomgångar, diskussioner med läraren och material som du hittar i andra källor (youtube-föreläsningar, Wikipedia etc.). Det behöver inte vara så långt, utan huvudsaken tycker jag är att jag på ett eller annat sätt kondenserar och formulerar det jag har lärt mig med egna ord.
  • Hitta någon som du kan försöka förklara innehållet för. Kanske kan du hjälpa till genom att svara på en fråga om det du har lärt dig här på Pluggakuten? Eller kanske har du någon familjemedlem som är nyfiken på vad ni lär er på kemin i skolan och som du kan försöka sammanfatta det viktigaste för?
  • Låt det inte gå för lång tid mellan inlärning och repetition, utan börja repetera redan samma kväll som du har lärt dig något nytt i skolan. Fortsätt sedan repetera med jämna mellanrum genom hela terminen och läsåret (dvs. släpp inte något bara för att ni har haft ett kapitelprov eller läxförhör, utan fortsätt hålla kunskaperna vid liv).
Acer 40
Postad: 22 nov 19:14

Tack så mycket, ska notera det i mitt anteckningsbok! :)

Acer 40
Postad: 22 nov 19:21
Smaragdalena skrev:

Ställ många frågor här på Pluggakuten!

Hur menar du?

Fråga om det du inte förstår!

Acer 40
Postad: 22 nov 19:32

Jahaa, tack!

Svara Avbryt
Close