0 svar
2079 visningar
Hamza 84
Postad: 13 aug 2019 Redigerad: 13 aug 2019

Hur skriver man en bokanalys?

Jag började skriva bokanalys ut av mitt huvud och kommit så långt:

 

Midsommarmorden analys
Jag har läst boken midsommarmorden av Magus Norden och tänker analysera den nu. Magus Norden är känd för mord och skräck böcker. Han skrev många berättelse om samma genre, skräck- och mord-genren. Trotts att han har många böcker var det första bok som jag läste av honom. Det var faktiskt andra deckare och mordgåta som jag hade läst. Den första bok är Den fördolda av Hjorth & Rosenfeldt och den här är den andra. Så jag har inte väldigt bra erfarenhet av deckare.

Midsommarmoden
Midsommarmoden är påhittat berättelse som spelar sig staden Bergfors, en liten stad där få människor bor. Handlingen i berättelse är om mord som hände ungefär 25 år förre huvudkaraktärernas födelse. Huvudkaraktären Ossian försöker göra sitt skolprojekt som han brinner för samtidigt lösa upp gåtan, försöker veta vad faktiskt har hänt i 1989:s sommarafton.

Sätt av att skriva
I vägen inom historian får vi betrakta huvudkaraktären Ossian, Emina och Abbe. Vi får veta vad de gör, hur de känner och vad tänker. Vi får säg saker och ting från deras perspektiv vilket är kult. Men när det gäller min synpunkt som läsare så säger jag att kapitlen är lätte korta. Några av de är bara två sidor långa. För mig personligt skulle jag föredra långa kapitel. Men jag tror att författaren gjorde så på grund han ville ge läsaren en koll på alla tre huvudkaraktärerna situation. Han ville låta läsaren tänka på de tre personerna, kan man säga. Men annars är den ett bedövande sätt att skriva.

Skriveriet är i tredje perspektiv.

Svårighet av boken
Det är inte så svår bok. Det passar folk som vill underhålla sig och vill lära sig svenska samtidigt. den enda svåra saken av boken är författaren sätt att beskriva och det är för att han använder sig av svåra ord. Men så länge du har tillgång till lexikon och synonymer.se kommer du att klara det.

 

Om du har inte tid att läsa kan du svara på frågan bara, men om du vill läsa kan du säga till mig vad är som jag behöver komplettera.

Tack på förhand.

Svara Avbryt
Close