Hugo-matte är nöjd med hjälpen!
Hugo-matte 62
Postad: 17 okt 2019

Hur snabbt tror ni man kan plöja igenom Ma 1 - 3?

Hur snabbt tror ni man kan plöja igenom Ma 1 - 3?

Det är nog extremt individuellt, och beror på hur rigida baskunskaper en har, men det tar nog minst två veckor per kurs för de flesta, om man studerar heltid. Dock beror det på hur högt du satsar. Om du satsar mot A/B tar det nog längre tid, men om du satsar mot ett E kan du kanske klara det på en vecka, om du verkligen kämpar. Men det är bättre att ta tid på sig, så att du verkligen lär dig materialet!

Hugo-matte 62
Postad: 17 okt 2019

Två veckor per kurs? Hinner knappt öppna boken på den tiden. Tänkte söka in till högskola om ca 6 månader alternativt året efter det. Tänkte bara kolla runt och få en liten uppfattning på hur lång tid det kan ta. Men två veckor för en kurs?

Som sagt, MINST två veckor om du satsar på något annat än ett väldigt svagt E (troligtvis två veckor för ett svagt E, och mer tid om du vill nå mer än så). Det beror också på hur bra förkunskaper du har. Om du har solida grundkunskaper inom matematik, och pluggar intensivt och effektivt, kanske det kan gå. Dock måste du räkna med tiden för att tenta av kurserna också, du måste anpassa dig efter när skolan erbjuder ett provtillfälle. Det kommer troligtvis att ta minst en månad per kurs, jag påstår bara att jag tror att det kanske är möjligt att klara det på två veckor per kurs (eller ja, totalt en och en halv månad). I slutändan känner du dig själv bäst. Om du tycker att det låter helt orimligt att klara allt på sex veckor, är det nog det. Du måste nog känna efter själv. :)

Det finns ingen anledning till att stressa igenom kurserna. Det du inte lär dig nu kommer du att få betala priset för i form av dåliga förkunskaper och underkända tentor sen när du väl är inne på högskolan. Låt det ta den tid det tar och prioritera att lära dig ordentligt istället för snabbt.

Svara Avbryt
Close