1 svar
41 visningar
ashe_ är nöjd med hjälpen
ashe_ 689
Postad: 7 dec 2023 09:41

hur tobakodlar påverkas av sitt yrke

hej, har en fråga där jag skriver om tobak/rökning och dess påverkan på den som röker, är i närheten och miljön och de som producerar och odlar tobak. Har svarat på alla förutom det sista. Jag verkar inte hitta någonting om hur tobaksodlare påverkas, så skulle någon kunna hjälpa mig lite med denna? 

(en gissning: det går åt jättemycket medel och sådant, är det kanske att de påverkas av den smutsiga luften från alla medel?)

mag1 9143
Postad: 7 dec 2023 16:41

Hej!

Ja de som arbetar med tobaksproduktion påverkas negativt, allt ifrån de som planterar/besprutar/skördar växten, till de som kemiskt bearbetar det till tobak. Det går åt en hel del otrevliga/ohälsosamma kemikalier vid framställning av tobaksprodukter. Och inte alla fabriker är anpassade så att personalen slipper utsättas för kemikalierna under bearbetandet (f.f.a. fabriker i utvecklingsländer).

Tobaksväxter besprutas ganska mycket med olika växt-/svampgifter, så den delen kan du undersöka/skriva mer om.

Tobaksväxten innehåller i sig massvis med naturliga ämnen, som påverkar vår kropp. Många av dessa ämnen kan vi människor ta upp, rakt genom huden, från tobaksbladen. Effekterna av dessa ämnen (f.f.a. nikotin) kallas grön tobaksjuka (eller green tobaco sickness på engelska), och drabbar de arbetande i utvecklingsländer, där tobaken odlas.

Så frånsett de hälsoskadande effekterna av att röka/snusa/tugga tobaken, utsätts anställda på tobaksodlingarna/fabriker för hälsoskadliga effekter under produktionen av tobak.

Svara Avbryt
Close