1 svar
64 visningar
Guacamole är nöjd med hjälpen
Guacamole 69
Postad: 30 okt 2021 11:24

Hur vet jag vilka arter som är landlevande och vattenlevande.

Beräkna med hjälp av Rödlistan hur stor andel av de vattenlevande respektive landlevande arterna i Sverige som är bedömda av ArtDatabanken.

 

https://www.artdatabanken.se/globalassets/ew/subw/artd/2.-var-verksamhet/publikationer/22.-rodlistan-2015/rodlistan_2015.pdf

(Detta är länken till rödlistan 2015, som jag använder mig av. Vet att de kommer en ny upplaga var femte år men det är den som är rekommenderad) 

 

Jag har Rödlistan, problemet är att hur avgör jag om organismerna är vattenlevande respektive landlevande. Känns inte optimalt att läsa om varje art och sedan försöka läsa om de är vattenlevande eller  landlevande. Jag vet det totala antalet organismer som undersöktes men har svårt att avgöra andelen landlevande respektive vattenlevande

Laguna 25025
Postad: 30 okt 2021 11:39

För många kategorier kan man avgöra direkt om de är vattenlevande eller inte. Vad tror du om fiskar och fåglar, t.ex.?

För vissa kategorier kanske man inte vet för att man inte har hört talas om dem, men då får du kolla vad det är för slags organism. Koralldjur t.ex.

Vissa kategorier kan innehålla båda sorterna, t.ex. däggdjur, men de är nog inte så många, så då får du läsa om varje enskild art.

En del djur lever en del av sitt liv i vatten och en del på land, då får man väl bara välja det ena eller andra själv.

Svara Avbryt
Close