1 svar
26 visningar
Kusumita är nöjd med hjälpen
Kusumita 3
Postad: 16 nov 22:43 Redigerad: 16 nov 22:47

Idé på fortsättning till saga åk 7

Hej! Vi har i uppgift att skriva en saga på ung 500 ord fast just nu sitter jag lite fast och har slut på idéer. Jag har börjat så här: För länge, länge sedan fanns en liten by. Där alla litade på alla. Den låg undangömd djupt inne i den mörka skogen. Långt borta från civilisationen. I den byn fick bara snälla och ärliga människor bo. Dem som var hjälpsamma, empatiska och omtänksamma. Dem försökte alltid klara sig så gott det gick utan någon hjälp från utomstående. I många år hade dem försökt skapa den perfekta tillvaron som nu äntligen fanns. Allt byggde på det starka förtroendet de hade till varandra vilket var det viktigaste i deras liv. 

Jag tänker att problemet ska handla om att någon eller något ska förstöra den perfekta tillvaron dem skapat, men vet inte riktigt vad det skulle kunna va. Om ni kommer på någon idé så får ni gärna skriva den, skriv gärna också hur det skulle utföras asså om någon kidnappar någon, utpressar någon osv. 

( Jag menar inte att ni ska skriva åt mig exakt, utan menar bara om ni har någon idé t.ex att någon kanske vill hämnas för att... så därför så...) 

Eliase07 16
Postad: 17 nov 20:05

Friden störs av deras egna invånare, eftersom bara snälla och ärliga människor får bo där, så sätter det en press på de unga. Eftersom det är en by, så måste det finnas barn/tonåringar. Det kan handla om någonting hemskt en tonåring gjorde, som byn fick reda om, de ville slänga ut ungdomen, men hens föräldrar protesterade, och ville att hen skulle få en andra chans. Detta kan vara orsaken till att vrede sprids bland ungdomarna, eftersom den ungdomen kom undan med det. Bråk sprider ut sig, och leder till konflikt. Deras obrytbara förtroende för varandra krossades, under en kort tid, och var svår att reparera.

Någonting sånt hade varit helt okej. Jag antar du tagit detta direkt från din egna text, du kan ignorera detta om du inte vill ha tips om det du redan skrivit. 

För länge, länge sedan fanns en liten by.(Komma tecken passar bättre) Där alla litade på alla. Den låg (undan gömd låter som om någon har tagit en ring och gömt den, bara gömd duger.) undangömd djupt inne i den mörka skogen. Långt borta från (all civilisation kanske? Om inte det bara finns en) civilisationen. I den byn fick bara (Kanske byt ut snälla med annat ord? T ex, i byn, fick bara rättfärdiga, och ärliga bo?) snälla och ärliga människor bo. (Kanske omformelera lite? T ex; Endast de som hade sann empati, omtänksamhet, och sträckte ut sig för andra, kunde bo här.)Dem som var hjälpsamma, empatiska och omtänksamma. (Istället för att kalla det hjälp från utomstående, kanske säg att eftersom de inte kunde vara i samhället, så behövde de vara ensamstående. T ex, någonting i stil av; Eftersom, de höll sig undan från omvärlden, så behövde de kunna stå av sig själva. De fick förbereda mat, åt sig själva, hem åt sig själva, värme åt sig själva, kläder åt sig själva, och så vidare.)Dem försökte alltid klara sig så gott det gick utan någon hjälp från utomstående. (Kanske bygg upp detta lite mera, varför vill de bygga upp den perfekta tillvaron, är det för att kunna hjälpa andra bättre? Varför är den perfekt?)I många år hade dem försökt skapa den perfekta tillvaron som nu äntligen fanns. (Varför är det det viktigaste, är inte deras egna familjer och kära viktigare? Försök ge en bättre inblick i exakt hur liten byn är. Varför har de så bra förtroende för varandra? Försök förklara detta mer)Allt byggde på det starka förtroendet de hade till varandra vilket var det viktigaste i deras liv. 

 

Det där är bara lite av mina tips, ta det inte rakt av. Jag försöker ifrågasätta mycket så du tänker själv. Glöm inte att dubbelkolla stavning, även om det är tråkigt.

Hoppas jag var till hjälp :-)

Svara Avbryt
Close