2 svar
111 visningar
Nichrome är nöjd med hjälpen
Nichrome 1841
Postad: 29 aug 2022 17:31

Induktionsbevis, för alla positiva heltal n

Visa att 

k= 1nk×2k-1 = (n-1) ×2n+1

a) basfallet n = 0

vi får 

0 * 2^(0-1) = 0 = (0-1)*2^(0) +1 = 0

b) för n + 1

vi får

k=1n+1 (n+1) ×2(n+1)-1= (n+1) ×2n----((n+1)-1)×2n+1+1= n -2n+1+1=n+1 -2n+1

Laguna Online 29274
Postad: 29 aug 2022 17:40

Basfallet är n = 1, inte n = 0.

Jag förstår inte alla dina likheter. 

Tomten 1747
Postad: 29 aug 2022 18:12

Första summatecknet: Dina termer beror inte på k. Eftersom n är den konstanta övre gränsen för summationen så är termerna alltså konstanta! Det kan väl inte vara meningen.

Svara Avbryt
Close