2 svar
15 visningar
Qetsiyah är nöjd med hjälpen!
Qetsiyah 4538
Postad: 13 okt 2020 Redigerad: 13 okt 2020

Inkludera reningstaggens namn i namnet av proteinet i titeln av labbrapport?

Hej, vi har utfört en rening av ett fusionprotein med två reningstaggar, Zwt och His6. Fulla namnet blir därför Zwt-mTurquiose-His6. His6 klyvs innan inlämning av provet, så jag tycker att i rubriken "purification of xxx using this method and that method" kan den heta  bara Zwt-mTurquiose.

Zwt är egentligen inte heller del av proteinet, men den klyver vi inte bort... 

mag1 641
Postad: 14 okt 2020

Hej Qetsiyah!

Jag skulle säga att du kan välja att kalla det som du önskar, så länge du definierar vad respektive namn är, typ

"det producerade konstruktet bestod av mTurquiose med en N-terminal Zwt-tag och en C-terminal His-tag, i fortsättningen kallat Zwt-mTurquiose-His6"

 

Efter proteolytisk klyvning saknas His6-taggen, och du får då hitta ett nytt namn typ "i fortsättningen kallat Zwt-mTurquiose".

Inte ovanligt förfarande i artiklar är att kalla motsvarande klyvningsprodukten Zwt-mTurquiose för bara mTurquiose, så länge du skriver detta och i fortsättningen refererar tillbaka till rätt form (d.v.s +/- Zwt). Om Zwt-taggen påverkar eller är av intresse för resultat/diskussion får den gärna vara med i namnet, och det är så klart enklare att hålla isär proteinprodukten "mTurquiose" och densamma med taggen "Zwt-mTurquiose" när de har olika namn.

Qetsiyah 4538
Postad: 14 okt 2020

Tack!

Svara Avbryt
Close