1 svar
50 visningar
lukas7331 46
Postad: 30 jan 2020

Inledning till debattartikel?

Tjenare,

är det någon som har ett några bra tips hur man ska inleda sin debattartikel med en tes? Ämnet vi är tvungna att skriva om är "Övervakad eller Beskyddad" och det handlar om att man vill sätta upp fler kameror i skolor eller att inte göra det. Jag är för att man ska sätta upp fler kameror och hur tycker ni jag ska börja min inledning? 

Även får ni posta andra bra tips på hur man ska skriva en bra debattartikel.

Ofta börjar man en debattartikel med en kort beskrivning av en beskrivning av situationen som man försöker lösa, eller en bakgrund till ens tes. Här är t.ex. inledningarna på de översta artiklarna på svd.se/debatt just nu:

Om virusspridningsrisker kring djurhandel:

Kina agerade snabbt för att stoppa coronavirusets spridning genom det modiga beslutet att införa ett tillfälligt förbud mot all handel med vilda djur. Runt 70 procent av alla sjukdomar tros komma från vilda djur.

Om AI-stöd i myndighetsbeslut:

Ibland låter det som att robotar och automatisering är någonting som är på väg, och som vi kommer att få i framtiden. Så är inte fallet, utan framtiden är redan här. Även i den offentliga sektorn. I Trelleborg är det idag en obehörig robot som fattar automatiserade beslut för kommuninvånare som söker ekonomiskt bistånd.

Om hårdare kriminalpolitik:

Enligt Brås sammanräkning inträffade ifjol 257 stycken sprängningar, vilket är en ökning med närmare 60 procent på bara ett år. Utvecklingen saknar helt motstycke i övriga Europa.

I ditt fall skulle du alltså kunna börja med att säga något om ett ordningsproblem som finns i skolmiljön idag, som du tror att man skulle kunna komma till rätta med genom fler övervakningskameror, eller peka på något annat område där övervakningskameror används med lyckad effekt. Ofta är det bra att börja artikeln med något som alla håller med om eller är överens om - så rå fakta som möjligt - för att du ska kunna övertyga även de från början som är tveksamma till dina slutsatser.

Svara Avbryt
Close