2 svar
64 visningar
CsharpStudent är nöjd med hjälpen
CsharpStudent 78
Postad: 26 sep 10:36

Inlogg och utloggning på en ny sida utan extra html fil

Hej, jag ska skapa en inlogg och utloggningssida med ett script.js, ett html och ett css dokument. Jag vill att själva input och field-rutan ska försvinna när man loggat in. Man ska då mötas av en text "Välkommen, du är nu inloggad" och en knapp för logga ut.

Jag tror man kan skapa texten med en insert.AdjacentHTML() men är osäker på hur man får bort field-ruta och inputs när man loggat in(där ska bara finnas logga ut knapp). Är detta möjligt utan att skapa en extra html-fil för inloggning?

/*Här ligger 2 const med användarnamn och lösen, en funktion som kontrollerar input mot if statement nedan*/  if (inpUser === namn && inpPass === password){
    /*Jämför*/
    localStorage.setItem("Användarnamn", "inpUser");
    localStorage.setItem("Lösenord", "inpPass");
    
    alert("Correct password");
  }else{
    alert("Wrong password!");
    
 }
}

document.getElementById("btnLogin").addEventListener("click", function(){
Controll();

});
Ruben 65
Postad: 26 sep 22:31

Har inte så bra koll på js men efter en googlesökning hittar jag funktionen Element.remove(). Kanske den kan passa?

Oavsett tror jag det är en snyggare lösning att ha en separat html-fil. Kanske inte spelar så stor roll för en liten sida som denna men för ett större projekt blir nog problematiskt rätt snabbt om du ska lägga till och ta bort varje element när du laddar en ny sida.

Har för mig att det med javascript går att "byta" html-fil utan att ladda om sidan, om det är det du är ute efter. Många hemsidor använder detta då det ofta går snabbare och kan upplevas lite mer professionellt av användaren. Går du in på youtube tex så märker du att webbläsaren inte laddar om sidan när du går in på en video. Minns inte hur man gör det dock

CsharpStudent 78
Postad: 27 sep 10:06

Tack jag hann lösa det igår. Jag använde en element.remove();

Ja i verkligheten tror jag inte man jobbar såhär särskilt mycket, men jag antar att det är för vi är nybörjare som vi ska jobba såhär. Även om jag kan tycka detta är mindre logiskt.

Svara Avbryt
Close