2 svar
40 visningar
Emelii är nöjd med hjälpen!
Emelii 53
Postad: 2 okt 2020

insändare

har svårt att komma igång med min insändare. Har skrivit och kollat igenom men jag tror att det är något som inte stämmer

- Abort är kvinnans val!

Abort betyder att avbryta en graviditet. Alla som gör abort kan ha olika anledningar. Därför vill jag börja med att berätta vad jag tycker, att det är kvinnan som få själv bestämma om hon vill göra abort eller inte.

I många länder så har kvinnan inte rätt att få göra abort. Men jag tycker att det är en självklarhet att kvinnor ska få göra abort eftersom det finns anledningar till att det kav vara nödvändigt med abort. Hur kan folk neka till att kvinnan får göra abort? När det är hon som bär på det fostret och hon som mår dåligt psykiskt av det.

Man ”dödar” ett liv med en sen abort och därför tycker många eller du att det är fel med det, men jag tycker ändå att kvinnan har rätt till abort eftersom det här kommer påverka hela kvinnans liv. Därför tycker jag att du borde förstå att det här är något alla måste inse, att det är kvinnans val eftersom det är hennes kropp som blir utsatt av detta. Om vi inte stöttar det här så kan det gå bort många liv idag just på grund av press, kultur och ångest som hade kunnat leda till självmord. Därför är det viktigt att acceptera kvinnans val så att hon kan må bra och inte vara rädd.-

det har jag skrivit, är det något som saknas eller borde jag göra om helt?

Toffelfabriken 132 – Volontär digitala räknestugor
Postad: 2 okt 2020 Redigerad: 2 okt 2020

Andra stycket upprepar till stor del vad som står i första stycket.

Du skulle också kunna ta upp åtminstone ett motargument, och sen argumentera emot det. En läsare skulle t.ex. kunna påpeka att du själv säger att en abort innebär att man dödar ett liv, och att man inte bara kan gå och döda barn för att de annars skulle kunna påverka sina mödrar.

Edit: Ett vanligt sätt att strukturera en argumenterande text är att börja med att förklara sin tes (det man argumenterar för), sedan ta up 3 argument för tesen, sedan ta upp och argumentera emot ett motarguement, och sedan avsluta med en kort sammanfattning av tesen och de 3 argumenten.

aquastar 35
Postad: 2 okt 2020

Du borde nämna vilka Anledningar det finns. 

Svara Avbryt
Close