1 svar
72 visningar
madrid 3
Postad: 15 sep 20:27

insändare om skoluniform

Skoluniform

 

 

Inledning

Jag tycker att elever borde använda skoluniform i skolan. För att det bra för föräldrarna och det tar kortare tid att välja vilken kläder man ska ha på sig på morgonen när man är på väg till skolan.  Det finns elever som kollar på vilken klädmärke du bär och dömer dig utifrån det. Det göra att ungdomar tvingar sina föräldrar att köpa dyra kläder, men det finns vissa föräldrar som inte har råd att köpa dyra kläder. Det är inte okej att döma en person från utsidan men det händer ändå ofta. De som dömer om vilken klädmärke man har på sig, förstår inte att vissa elever inte har råd med klädmärken.  Därför blir vissa elever mobbade på skolan. Det är därför vissa länder borde ha skoluniform och det är enklare att välja på morgonen. För att det inte skulle finnas annat val än att ha på sig skoluniformen och det gör att eleverna kommer snabbare morgonen.

 

Argument

Ett argument inför skoluniform är att det finns några skolelever som har inte tillräckligt med ekonomiska möjligheten för att köpa nya dyra klädmärke. Det är omöjligt att veta om allt som händer i skolan. Men skoluniformen skulle minskat om mobbningen enormt på skolan. Skoluniformen skapar jämlikhet mellan eleverna. Det jag menar är att elever behöver inte jämföra sig med de andra eleverna. Det är därför vissa länder borde ha skoluniform och det är enklare att välja på morgonen.  För att det inte finns annat val än att ha på sig skoluniformen också det gör att eleverna kommer snabbare på morgonen till skolan. Det kan förebygga sen ankomst för de som kommer sen till skolan. Å ena sidan har de inte heller samma bakgrund för att klä sig på samma sätt som de andra i sin ålder. För det första skoluniformen anser att de stoppar tävlingen om märkeskläder. Det hjälper också de fattiga ungdomar som deras föräldrar inte har råd att köpa dyra kläder. Det blir enklare för de. Det finns vissa länder som använder skoluniform för att eleven inte ska känna utan för.

 

Andra argument

Det finns forskar som säger att en av anledningen att eleverna blir mobbade på skolan är på grund av hur människorna klär sig. Men även de eleverna som inte bryr sig om, vad för kläder de har på sig brukade råka illa ut. Dem brukar man kalla för nörd och är de som utsätter för mobbningen, trakasseri. Många elever leder av mobbningen och det kan sänka deras självförtroende, depression och ångest. Vi vill ha! Skoluniform i alla skolor i världen, för att minska mobbningen i skolorna.  Det är bra för möljan för att om man har skoluniform, behöver inte ungdomarna beställa nya klädmärke på nätet. För att det flyer mycket flygplanet och dem släpper avgas som är den största problemet för möljan.  

 

 

 

 

Motargument

Jag själv tycker att eleverna borde ha skoluniform, för det blir lättare för oss som är elever. För att det är enklare för de som inte har råd att köpa nya dyra märkeskläder. Men känner sig också mer bekväm för att inga elever skulle oroar sig för att blir mobbade på skolan. För att de inte ha på sig till exempel nya dyra Nikes byxor eller tröja.  Det jag vill får ut i den här texten är att det är positivt att ha skoluniform. Det blir enklare för de fattiga, men det blir obekvämt för de som är rike. Att ha skoluniform gör också att eleverna blir stolta över sin skola. Det finns vissa som säger att eleverna ska ha frihet om vilken kläder de vill ha på sig. Men de har glömt att skolan är till elevernas utbildning som bygger deras framtid. Men kan klä sig hur man vill efter skolan i sin fritid.

 

Avslutning

Avslutningsvis tycker jag att skoluniform ska införas för alla skolor i världen alltså de som inte har.

För att med skoluniform skulle löst många olika problem i skolan som exempel samhörighet för alla har på sig likdana kläder. Dessutom skulle ingen blev dömas för vilken klädmärke man har på sig eller inte. Jag själv anser att det finns bara positiva saker angående för inför skoluniform på runt i världen.

 

Hej på er alla kan nån läsa den och skriva om det något fel för imorgon ska jag lämna den 

snälla svara 

 

 

 

  

yasmine_12 48
Postad: 22 sep 21:38

förlåt fär sent svar men ja det ser bra ut

Svara Avbryt
Close