1 svar
51 visningar
sneakywindow 1
Postad: 21 okt 09:36

Intervjufrågor till gymnasiearbete

Hej, jag skriver ett gymnasiearbete om brotts rehabilitering med avgränsning till narkotikabrott och mitt syfte är att ta reda på hur rehabiliteringen ser ut och vad som är bristerna i den. Jag ska intervjua en kriminal vårdare och en psykolog på en anstalt. Jag har tänkt ställa frågor om hur de själva ser på sin roll i internernas rehabilitering, om de ser skillnad på personer som vill bli rehabiliterade och inte, vad som var avgörande för deras tillfrisknande och de själva anser är bristerna i rehabiliteringen.

Jag vet dock inte hur jag ska ställa frågorna och vad mer jag kan fråga om som har att göra med mitt syfte. 

Tack på förhand för svar!

Maria V 61
Postad: 30 okt 15:51

Hej sneakywindow,

När det gäller intervjuteknik så är det viktigt att tänka på att få den man intervjuar att känna sig bekväm att svara. Börja gärna med allmänna frågor om t ex deras arbete i stort. Alla frågor du ställer behöver inte sedan användas.

Sedan brukar det vara lättare att få personer att berätta om det som är bra istället för det som brister. Så börja att fråga om det som är positivt och bra och det som fungerar. Kanske du inte ens behöver fråga om vad som brister för det kommer fram i dessa svaren, särskilt om du fått till en avslappnad dialog.

Vill du sedan eller behöver ställa mer direkta och lite tuffare frågor så som vad de själva anser om bristerna i rehabiliteringen så bör du lägga detta sist i intervjun och hoppas på att de känner sig bekväma att svara. Du får inte glömma bort att svara på detta är känsligt för det är det samma som att kritisera sitt eget arbete och sin arbetsplats vilket inte är givet att man vill göra. 

Häsln

Maria V

Svara Avbryt
Close