1 svar
53 visningar
love454 är nöjd med hjälpen
love454 1
Postad: 22 jan 21:17

Jag går i åk 9 och skriver en krönika. Vad behöver jag ändra på för att uppnå betyget A. Några tips?

Från stress till stillhet på 2 minuter

Varje morgon börjar jag min dag som de flesta av oss – med att borsta tänderna. Jag har alltid bara sett det som en rutin, ett måste. Antingen har jag scrollat Tiktok eller låtit tankarna snurra iväg. Men nyligen insåg jag dock att dessa få minuter som känns som ett sådant onödigt slöseri på tid, inte alls är det. Istället har jag börjat koppla av och fokusera på varje penseldrag. Jag lät dessa 2 minuter berika mitt liv med lite stillhet och tystnad, istället för att stressa över kommande måsten. Och där, mitt i det enklaste av mina dagliga rutiner, upptäckte jag ett ögonblick av ro. Det var som om tandborstningen förvandlades till en ritual av mindfulness.

Inte bara är det att borsta tänderna på morgonen där jag känner att jag slösar bort min tid. Det är timmarna innan det är dags att börja fixa sig inför kvällens planer eller väntetiden på att min mat på McDonalds ska bli klar när jag är riktigt hungrig. Även minutrarna i väntsalen hos tandläkaren, och inte för att tala om de där minutrarna när bussen är sen en iskall måndagsmorgon. 

Varför inte använda dessa minuter för att bara vara i nuet och koppla av? Det är just detta jag tycker vi måste bli bättre på. Vi lever i en värld som går så fort fram att man inte hänger med. Varje dag är överfylld med intryck och tankar. Hela dagarna går vi runt och stressar. Vad ska jag laga till middag? Kommer jag hinna till bussen? Borde jag pluggat mer inför det där provet? Det är inte hållbart. Vi måste börja inse att det är nödvändigt att ta tid till att koppla av. Jag vet att kalendern känns full och det känns inte som att man har tid till att ta det lugnt, men egentligen så har vi det. Det gäller bara att ta vara på de små stunderna. 

Jag uppmanar er att utforska dessa små ögonblick av stillhet i era egna dagar. Det kan börja med något så enkelt som tandborstningen, som sedan kan växa till en vana där du värdesätter och ta vara på varje lugnt ögonblick. Vem visste att en rutin som tandborstning kunde vara starten på en resa mot inre lugn?

Så, från att betrakta tandborstningen som en tråkig vardagsuppgift, har jag lärt mig att den kan vara en portal till en djupare medvetenhet om nuet. Det var som om jag hade hittat en oupptäckt skattkista mitt i min hektiska vardag. Livet rör sig så snabbt, och det är lätt att tappa bort sig i det. Men att ta sig tid för lugna stunder blir ett sätt att ansluta med sig själv, bortom kraven och förväntningarna. 

Laguna Online 27758
Postad: 22 jan 21:31

Jag har läst det där nån annanstans, men jag minns inte var.

Svara Avbryt
Close