3 svar
92 visningar
saffa.k07 är nöjd med hjälpen
saffa.k07 2
Postad: 7 mar 16:08

Jag har dåligt grammatik och undrar hur jag ska redigera för att min text ska vara bättre?

Hejsan! Jag har skrivit en text till ett uppdrag i svenska men min grammatik är väldigt dålig eftersom svenska är inte mitt första eller andra språk. Om nån kan hjälpa mig redigera den skulle det vara jätte uppskattat!

Texten:

Filmen som jag anser vara den bästa, kallas för ”wonder”. Filmen är baserad på en bok med samma namn. Den handlar om en tio årig kille, Auggie Pullman, som var född med en abnormitet i ansiktet. Det leder till att han ser lite annorlunda. Hela Auggies liv har han fått göra skolan hemma med sin mamma som hans lärare men då så bestämmer hans föräldrar att han ska gå på en riktig skola, eftersom det är den första dagen av mellanstadiet för alla. Där blir Auggie mobbad men klarar av det med hjälp av hans familj och vänner.

Det finns flera anledningar till varför jag tycker att ”wonder” är den bästa filmen. Den först är att det finns många som kan relatera till den. Mobbning är något som väldigt många barn har fått gå igenom så det finns säkert många som tittar på filmen och känner hörda. Dem känner att dem är inte ensamma och det finns sätt att överkomma mobbning. En annan anledning är att vi ser flera olika perspektiv på saker som händer i filmen. Vi kan se berättelsen från olika håll och det får oss att förstå varför vissa karaktärerna gör eller säger vissa saker. Som till exempel när Vias (Auggies stora syster) kompis Miranda slutar prata med henne efter sommarlovet. Via blir sårad men Mirnda gjorde det för att hon hade sina egna osäkerheter med sig själv och sin familj, jämnfört med Vias familj som verkar perfekt. Filmen har också scener med komedi och glädje så även om bakgrunden är lite sorglig, det går att skratta åt. Den bästa saken om filmen är att den visar hur viktig det är att vara snäll till alla, även om man inte kanske tycker om dem. Vi får se hur mobbningen påverkar Auggie och stämningen hemma hos honom eftersom hans familj blir oroliga för honom.

Att sammanfatta, ”wonder” är en jättebra film att titta på med familjen. Berättelsen har en djup mening med en sorglös presentation och är väldigt enkel att relatera med.

N00R 890
Postad: 7 mar 18:19 Redigerad: 7 mar 18:22

Ett tips, ha inte för långa meningar. Lägg till punkt där det behövs.

Ett annat tips, i sammanfattningen, förklara mer specifikt. Lått läsarna läsa mer o mer. Väck upp de.

För nu när jag läser din text t.ex, känns den tråkig :)

Vad är uppdraget? Ska du berätta om den film du tycker är bäst? :)

saffa.k07 2
Postad: 7 mar 18:33

Japp, en artikel med argument om varför jag tycker att en viss film är den bästa

Svara Avbryt
Close