zzzzz är nöjd med hjälpen
zzzzz 1
Postad: 3 jul 2022 18:59 Redigerad: 5 jul 2022 09:44

Hur ser du på EU:s framtid?

Hej,  Jag har den uppgift att göra.
Hur ser du på EU:s framtid? , gå ut på internet och hitta två-tre artiklar som hjälper dig att argumentera för din ståndpunkt. Nu skriver du en debattartikel om EU:s framtid. 

 

 jag har liksom bara skrivit utan att riktigt tänka mig för och tror jag kört fast pga stress över deadline. Jag vet inte om jag är helt ute o cyklar eller om jag är något på spåren.

Detta har jag skrivit hittils :

 

Migrationsfrågan skapar idag olika politiker i EU. Alla medlemsländer i EU måste arbetar tillsammans och är ansvariga för att få en hållbar och säker migration. Men idag finns det mycket skillnader åsikter mot migration. Vissa länder välkomnar flyktingarna som kommer från hela världen ( Asien, Afrika, Amerika, Europa,...). Samtidig finns det länder som vill inte hjälpa migranter även om det kostar ingenting. Till exempel kan vi nämna Ungern, Poland och Tjeckien vill inte ta emot några flyktingar.  https://www.expressen.se/nyheter/har-gar-europas-nya-jarnrida/ . I den här artikel kan man läsa om ungern som bygger Europas nya järnridå för att avhåller migranter utlännings längre illegalt över gränsen. Polen vill inte ta emot del av flyktingströmmen i EU trots att Polen är ett land som får bidrag från EU. Under title (ja till bidrag, nej till flyktingar) har folket protesterat mot invandring, Detta är vad Sverige påpekade för den polska regeringen, men de ville inte höra det. De vill själva bestämma om de ska ta emot flyktingar https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ja-till-bidrag-nej-till-flyktingar . 

Det leder till att andra länder har större ansvar att välkomnar invader, och det kan vara en anledning till att skapar problem mellan EU medlemsländer och större främlingsfientlighet, bostadsbrist i länder.

EU behöver först ge länderna som redan tar ansvar Eu bidrag för att stärka deras ekonomi och kunna stödja mottagningscentraler. Samtidigt måste Eu straffa länderna som inte vill ta del av ansvar, där att vägra att ta emot flyktingar inte blir ett alternativ. Flera länder har redan brottat mot EU rätten. Så det blev en fällande dom i Europadomstolen. Ett straff kan vara ett avskräckande medel.  Alla måste hjälpas åt. Sedan kan EU laga nya regler för hur man ska fördela flyktingar inom EU-länder. Till example EU förhandlar fram ett flyktingkvotsystem likt det FN har,

Det fanns förslag i EU i frågan om invandring. Jag hänvisar till Ylva Johanssons uttalande i artikeln https://www.europaportalen.se/2020/09/ylva-johansson-sa-bor-eus-migrationspolitik-se-ut    om att första ankomstlandet ska behandla asylansökan om man inte har make/maka eller syskon i ett annat EU-land. Den andra punkten som måste ändras är att länder kan välja att ta emot omplacerade asylsökande eller välja att sponsra återresor för irreguljära migranter från andra medlemsländer.

Ett motarbetande av den gemensamma migrationspolitiken inom EU måste kunna få hårdare konsekvenser, annars kommer länder fortsatt att motarbeta den gemensamma migrationspolitiken.


Bitar av rubriken kapad och inlagd i det orginala inlägget. /Dracaena, moderator.

Dani163 1011
Postad: 5 jul 2022 04:28

En debattartikel om EU:s framtid bör innehålla olika argument för och emot EU:s framtid. Argument för EU:s framtid kan vara att det är en trygg och stabil plattform för länder att samarbeta och handla med varandra, och att det är en viktig del av en globaliserad värld. Argument mot EU:s framtid kan vara att det är en byråkratisk och ineffektiv institution som inte har kunnat leverera på sina löften, och att det är en hot mot nationell självständighet.

Här är några av de frågor som ofta diskuteras när det gäller EU:s framtid.

1. Bör EU expandera ytterligare, och i så fall vilka länder ska gå med?

2. Bör EU fokusera på att stärka den ekonomiska och politiska unionen, eller bör man istället lägga mer fokus på att bevara den nationala identiteten och suveräniteten?

3. Hur ska EU hantera den ökade ekonomiska och politiska makten från länder som Kina och Ryssland?

4. Hur ska EU hantera de komplexa problemen med migration och terrorism?

Det finns ingen enkel eller snabb lösning på dessa frågor. EU:s framtid beror i slutändan på hur medlemsländerna väljer att agera, och det är svårt att förutse hur debatten kommer att utvecklas. Vad som är säkert är att EU:s framtid kommer att fortsätta att vara en av de mest kontroversiella och komplexa frågorna inom europeisk politik.

Fermatrix 7841 – Fd. Medlem
Postad: 5 jul 2022 09:45

Jag vet inte hur formellt det ska vara eller hur höga kraven är men jag rekommenderar dig att kolla upp hur man skriver referenser. :)

Svara Avbryt
Close