10 svar
205 visningar
Qetsiyah 6199 – Live-hjälpare
Postad: 15 aug 22:10 Redigerad: 15 aug 22:11

Jag kan inte komma igång och programmera med python

Hej jag har en ny dator och försökte installera python och min favorit IDE pycharm sen funkade något dåligt och så installerade jag en annan IDE nämligen atom, sedan blev något knas IGEN och jag har nu multipla pythoninstallationer och PATH är knas och problemet har blivit för stort för att jag ska kunna förklara här och få hjälp och jag är frustrerad som in i ** och fattar inte hur allt det här hände av att jag bara försökte setta upp och programmera python, jag har inte ens börjat programmera och problemen rasar redan in jag hatar allt det här. Hur gör normala människor och varför kan det här hända mig

Laguna Online 21062
Postad: 15 aug 22:45

Du är nog inte ensam, men själv använder jag Linux och inget IDE alls, nånsin.

Jag får ändå problem ibland...

Men jag gillar själva språket, och dokumentationen, och att det mesta man vill göra finns i nån modul man kan hämta.

Lindehaven 800 – Lärare
Postad: 16 aug 00:42

Svårt för oss att reda ut vad som orsakade att något funkade dåligt. Att installera fler applikationer brukar inte lösa problem som uppstått i den första applikationen.

Vad som kanske, eventuellt, nöjligen kan lösa upp det hela är att avinstallera både PyCharm och Atom samt de Python-versioner som finns på din maskin. Städa undan eventuella spår av dem i PATH.

Installera sedan en IDE med Python-tolk eller endast Python-tolken. Har installerat både IDLE och Thonny på både Windows 10 och Rasbian utan problem. Har tidigare använt Atom men slutat med den på grund av låg prestanda (dessutom kommer M$ sluta supporta den).

Qetsiyah 6199 – Live-hjälpare
Postad: 16 aug 07:20 Redigerad: 16 aug 07:57

Min bästa möjliga återgivning av händelseförloppet är:

  1. Installlerade python med homebrew "brew install python" (detta ger python3 vilket jag dubbelkollade)
  2. Installerade pycharm med brew install pycharm
  3. Insåg att om jag vill använda pycharm så behöver jag konfigurera en interpreter vilket jag inte orkar och inte kan och det är orimligt att förvänta sig att en normal användare ska gå in och röra där bara för att få programmera med python, jag behöver inga virtual environments eller remote interpreter  BARA SÄTT IGÅNG OCH TOLKA MIN PYTHONKOD!!!!!!! Första gången jag använde pycharm behövdes inte nåt sånt alls, varför är det så oanvändarvänligt???
  4. Sket i pycharm. Mindes att min vän sa att Atom var smidigt, installerade atom. Atom kan inte ens som standard köra kod utan behöver ett extra paket som heter "script", irritationen börjar växa, men jag installerade det. Körde ett script, den kunde inte för den vet inte min PATH. Googlade "how to add python to PATH mac", resultaten var för röriga och jag orkade inte med detta eftersom min installationsplats verkade vara en aning annorlunda pga homebrew, dessutom finns en skillnad mellan PYTHONPATH och PATH vilket jag inte fattar och inte vågar röra. Avinstallerade python och installerade om utan homebrew i förhoppning om att det officiella installationspaketet skulle fixa PATH grejerna åt mig. Nej det gjorde den inte. Jag följde råden i https://www.educative.io/answers/how-to-add-python-to-the-path-variable-in-mac
  5. för att lägga till manuellt, funkar fortfarande inte. 
  6. Försökte följa detta https://stackoverflow.com/questions/55932132/atom-script-cant-find-the-path-for-python-3-on-mac
  7. men fastande på sjunde steget
  8. Skrev den här tråden för att jag inte orkade mer och inte fattade hur detta kunde hända. Jag har brickat en Virtual machine pga samma problem innan och nu kör jag inte ens en virtual machine utan på en sprillans ny dator så jag har redan fifflat mer än jag borde och vågar, och det funkar fortfarande inte.
  9. Minns inte vad jag gjorde efter detta men jag verkar kunna köra python i Atom nu, men har istället fått problem med pythonpaketen numpy scipy och matplotlib, JAG HATAR DET HÄR
Laguna Online 21062
Postad: 16 aug 08:08

Sjunde steget säger "Save the profile (ex. as "Python3")". Det låter inte så konstigt. Vad gick fel där?

Qetsiyah 6199 – Live-hjälpare
Postad: 16 aug 08:17 Redigerad: 16 aug 08:20

Ett ögpnblick så ska jag återskapa det där problemet

Jag upptäckte precis att python är förinstallerat på mac, en del av dessa problem kan ha orsakats av detta, jag har tagit bort allt (pycharm, atom, allt installerat via pip3) nu och börjar om

Hondel 714
Postad: 16 aug 11:04

Jag kör alltid python från anaconda (även på Mac och Linux). Det har gett mig lite mindre irritation

Qetsiyah 6199 – Live-hjälpare
Postad: 16 aug 11:18 Redigerad: 16 aug 11:18

Vad är egentligen anaconda? Jag har hört talas om det men aldrig fattat

Jag vill bara installera numpy och Pycharm frågar mig den här frågan, JAG FATTAR INGENTING OCH BRYR MIG INTE, vad ska jag välja???

Hondel 714
Postad: 23 aug 11:18

Det är konstigt att det är så svårt att komma igång med sådant här. Jag har ingen aning vad du ska svara på frågan, men ska du verkligen installera via pycharm? Kan du inte bara köra pip install numpy? Alternativt installera med hjälp av conda? 

Svara Avbryt
Close