6 svar
105 visningar
Rorro är nöjd med hjälpen
Rorro 58
Postad: 30 jan 11:34

Jag skulle behöva hjälp i religion en fråga hoppas ni kan hjälpa mig den ska vara inne på måndag pls

Jag har funderat över denna frågan länge och inte veta hur jag ska svara på den:

Från den engelska översättningen av ordet mager, magi, har vi senare fått ordet magiker, som är ungefär det samma som en trollkarl. Skulle dessa översättningar passa in i det nya testamentet? Varför varför inte?

Vad bra att du har hittat svaret på din fråga - du har ju markerat att du inte behöver mer hjälp. Om det inte var det du menade, kan du ta bort grönmarkeringen genom att redigera ditt inlägg. /moderator

Rorro 58
Postad: 31 jan 18:22

jag skulle behöva hjälp om det är okej, jag glömde helt bort hur jag skulle svara hade ett bra svar

Alex111 293
Postad: 31 jan 20:04

Ok, hur ser Nya Testamentet på magi? Är det något sunt eller en synd? För det andra, är inte magiker ett lite finare ord för trollkarl och häxa. 

Rorro 58
Postad: 31 jan 22:25

jag vet till exempel att nya testamentet har mycket information av kristen magi i form av exorcismer och rena magiska strider? Exorcism innebär att ta andan från dem som tros ha egendom eller de onda själar som tagit besittning av människor och orsakat de en hel del sjukdom och lidande. Men genom magiska formler, som rening och att man till exempel nämner gudars namn så kan man bota dess sjukdomar samt lidande. Denna information vet jag bara med just vid denna fråga så vet jag ej om jag har svaret som jag precis skrev. 

Alex111 293
Postad: 1 feb 16:15 Redigerad: 1 feb 16:16

Magi är väl något ont enligt bibeln, en så kallad dödssynd. Det är väl snarare mer accepterat inom spiritualistisk tro (polyteistisk tro på andra andar än Den Helige Anden istället för monoteistisk tro på en Gud), och inom andra ockulta vetenskaper. 

Rorro 58
Postad: 2 feb 08:05

tack detta hjälpte oerhört mycket!

Svara Avbryt
Close