1 svar
1411 visningar
Ville är nöjd med hjälpen!
Ville 2
Postad: 24 okt 2019

Jag undrar hur jag ska skriva en avslutning på min argumenterande text

Hej!

Jag har uppgift att skriva en argumenterande text. Jag har skrivit mina argument och mitt motargument och inledning men jag har problem med att skriva en avslutning. Tänkte att någon kunde hjälpa mig. Skulle vara schysst!

Här är min text:

På våran jord, i våran värld, på våran lilla planet så bor det 7,5 miljarder människor. Tänk dig, 7,5 miljarder människor! På våran lilla jord. Sedan tänker du dig att vem som helst av dom kan bli övertagen av en kroppsvandrare. Våran värld står framför det här problemet, alla ni har antagligen hört talas om kroppsvandrare. Vi måste få bort dom från våran värld! Dom är skadliga.


En stor politiker, en sportstjärna, din idol, precis vem som helst kan bli övertagen. Det anser jag är fel. Tänk dig om en stor politiker skulle bli övertagen, vad skulle hända då? Hela världen skulle rubbas. Kroppsövertagaren skulle kunna göra vad som helst. Det kallas maktmissbruk och det ska inte få hända. Vi måste stoppa kroppsövertagarna. 


För det andra anser jag inte att det är rätt att hela våran befolkning på 7,5 miljarder människor ska gå runt och oroa sig för att en kroppsvandrare ska vakna upp i just deras kropp en dag och utnyttja den. Eller till och med hela ditt liv. Det är fel, det är din kropp och det är du som ska bestämma över den, det är du som ska leva i den, den kroppen är avsedd för just dig, inte för någon kroppsvandrare, den är inte avsedd för någon annan än just dig. Tycker du verkligen att det är rätt att hela våran befolkning ska gå runt och oroa sig för att dom kan mista sitt liv vilken dag som helst. 


Nu kanske ni sitter där och tänker att om man tar bort kroppsvandrare så kommer man att döda dom och det är fel att döda, jag håller med. Men om vi låter kroppsvandrare vara kvar så kan dom döda oss. 


För det tredje menar jag kroppsvandrare kan förstöra hela ditt liv och sedan lämna din kropp och du kommer inte kunna göra något åt det, du kommer aldrig att kunna sätt dit den som förstörde. Det anser jag är fel eftersom du vill leva dit liv, du vill göra dina egna val och du vill inte att någon ska förstöra det som du byggt ditt liv på.

learningisfun 476
Postad: 24 okt 2019

Hej och välkommen till Pluggakuten!

En avslutning i en argumenterande text har som syfte att sammanfatta hela din text, dra någon slutsats också (dvs upprepa din tes). Det är också bra att vara kreativ, kanske kan sista mening vara en uppmaning till vi läsare att göra något.

Du får helt enkelt utgå ifrån dessa regler för att skriva en bra avslutning :)

Svara Avbryt
Close