5 svar
75 visningar
plusminus 607
Postad: 9 maj 23:00 Redigerad: 9 maj 23:01

John Wallis formel

a1 = 4/3

an = (2n)2 / (2n)2 - 1 

Ovan är den enkla formeln

Hur hittar man rekursionsformeln?

Trinity2 1680
Postad: 10 maj 02:47

Det ser rätt bra ut.

a_1=4/3

a_n=a_{n-1} * (2n)^2/((2n)^2-1), n=2,3,...

plusminus 607
Postad: 10 maj 16:29

an × (2(n+1))2(2 (n+1))2 n-1

Nöjer sig facit med. Varför?

plusminus 607
Postad: 12 maj 23:02

h

plusminus 607
Postad: 14 maj 23:26

bump

Trinity2 1680
Postad: 15 maj 00:06 Redigerad: 15 maj 00:07
plusminus skrev:

bump

De har a_0 som första faktor, därav "n+1" i deras formel.

Svara Avbryt
Close