0 svar
82 visningar
Tommy123 88
Postad: 10 feb 2022 10:12 Redigerad: 10 feb 2022 10:23

Juridik: skilsmässoproblem (uppgift)

Hej! Mitt namn är Tommy och jag behöver hjälp med denna uppgiften:

"Nasrin och Johan gifte sig 2000. De har ett barn tillsammans, Melina född 2011.
De bor alla tillsammans i en hyresrätt om fyra rum och kök i centrala Göteborg. Lägenheten köpte Johan ”svart” innan han träffade Nasrin.

Åren går och Nasrin och Johan känner att de alltmer ”glider ifrån” varandra.
Saker och ting förbättras inte av att Johan efter det att han sagts upp från sitt arbete drabbas av allvarliga alkoholproblem.

I augusti 2021 beslutar Nasrin sig för att hon omedelbart vill skiljas.
Hon säger att hon också vill att Melina ska bo med henne framöver och att det är lämpligast om hon tar över lägenheten. Johan blir chockad och villrådig av beskedet."

Uppgiftens frågor:

Kan Johan motsätta sig Nasrins avsikter?

Spelar det någon roll vad Melina tycker?

OBS! Hänvisa även till vilken lag o kap. o paragraf

 

Mina frågor:

Johan är då i en utsatt ekonomisk situation och ser ut att vara i behov av alkohol. Nasrin vill flytta, ta med sig Melina och ta över lägenheten. Kan hon det? Jag har ingen aning om hur det blir med lägenheten när Johan har köpt den "svart", påverkar det någonting? Vem har rätten till lägenheten? och Kan Nasrin ta Melina ifrån Johan i domstolen?

Det enda jag har en liten aning om är om de ska skiljas så behövs i detta fall en betänketid på 6 månader. Därav att de inte varit åtskilda i minst 2 år och har ett barn tillsammans, som är under 16 år... 

Hade varit väldigt tacksamt om jag skulle kunna få hjälp med svar till frågorna och få veta vart det finns i lagen (kap respektive paragraf). :)

Svara Avbryt
Close