2 svar
69 visningar
Student02 är nöjd med hjälpen!
Student02 474
Postad: 8 mar 2019 Redigerad: 8 mar 2019

Källkritik

Hej! Ska skriva en källkritisk diskussion där jag ska diskutera:

Varför och på vilket sätt är det viktigt att vara källkritisk till vad som skrivs i media och i andra informationsspridande apparater, när man söker information om ämnen som just ekonomi, politik och sociala frågor? Varför förvrängs ofta information och vem vinner på det? 

Hur kan jag på bästa sätt skriva denna diskussion? Vilka nyckelbegrepp bör jag ha med och vad skulle vara nyanserat etc i detta fall för att nå en A-nivå? Hur kan jag även motivera mina val av källor? 

PluggaSmart 430
Postad: 8 mar 2019 Redigerad: 8 mar 2019

Hej!

Här finns det oerhört mycket att resonera kring, många perspektiv att utgå ifrån. Ett tips är att ta upp de fyra källkritiska kriterierna:

Beroendekriteriet

Tendenskriteriet

Tidskriteriet

Äkthetskriteriet

 

Nu vet jag inte riktigt hur uppgiften är formulerad eller vilka betygskriterier som bedöms. Men en jämförelse mellan då och nu borde inte dumt att få med :)

 

Lycka till!

 

//PluggaSmart

Smaragdalena 25710 – Moderator
Postad: 9 mar 2019 Redigerad: 9 mar 2019

Om du försöker skriva ett arbete på A-nivå så borde du verkligen kunna komma med lite input själv och inte försöka få en massa anonyma personer på Internet att göra din uppgift åt dig. Dessutom står det i Pluggakutens regler att du skall visa hur du har försökt själv och hur långt du har kommit. Om du fortsätter bryta mot Pluggakutens regler riskerar du att bli avstängd igen.  /moderator

Svara Avbryt
Close