0 svar
43 visningar
Daniah 14
Postad: 6 feb 2020

Kan jag få respons på min Debattartikel

Rökning bör förbjudas i Sverige! 


Varför finns tobak och cigaretter? I dagens samhälle röker så många ungdomar i sverige, ungefär sju procent av killar och nio procent av tjejer. Vem är det som  tjänar mest på rökning förutom företag som tillverkade den. Vi alla lider på grund av rökning, huruvida man röker eller inte. 


Första och främst kostar rökning mycket pengar. Istället för du ska betala för rökning du kan spara och köpa något  annat. Alla rökare skulle spara mycket pengar genom att sluta röka. Ju mer man röker dessutom svårt blir det att sluta röka eftersom man  kan bli beroende av nikotin. 


Det finns många giftiga ämne i cigaretter som man kan dö av de. I Sverige dör  1200 per år av rökningen. Varje rökare förlorar tio år av sitt liv. När man röker det finns stora risken att få sjukdomar i hjärnan och lungorna. 


Varför får människor röka var som helst och påverka alla som inte röker.Tänk om en person röker i ett rum så kommer alla som inte röker kommer att utsatta för samma risker som rökaren själv. 


Många hävdar att vi inte kan avskaffa cigaretter eftersom många gärna vill röka utan tvång . Men jag tycker att frihet inte gälla när man skada andra människor hälsa. 


Min åsikt är att vi måste skaffa hårda regler för rökning. Man måste vara medveten att rökning är farlig för alla, och de därför jag tycker att man tänker till innan man tar en cigarett mellan läpparna. 

Svara Avbryt
Close