3 svar
29 visningar
dp87 3
Postad: 22 sep 15:36

Kan nån förklara frågan ? vad vill han att jag ska göra egentligen?

Jag vet inte ens hur ska jag börja, Kan nån förklara frågan till mig  ? vad vill han att jag ska göra egentligen? 

 

c) Året är 2022. Din uppgift är att sätta samman ett efter svenska förhållanden trovärdigt regeringsalternativ utifrån följande mandatfördelning (se nedan). Motivera varför du anser att ditt förslag är rimligt och vilken typ av politik denna regering skulle driva. Siffrorna efter respektive parti representerar hur många mandat i riksdagen de fick i det fiktiva valet 2022.             

 

Vänsterpartiet – 17, Socialdemokraterna – 130, Miljöpartietp – 47, Liberalerna – 23, Centerpartiet – 18, Moderaterna – 79, Kristdemokraterna – 17, Sverigedemokraterna – 18

Hondel 714
Postad: 22 sep 17:41

Du ska välja ut vilka partier som ska ingå i en svensk regering. En bra start kan ju vara att kolla upp hur många röster i riksdagen som krävs för att en regering ska bli vald. Sedan kan du börja pussla ihop partier som du tror skulle kunna komma tillräckligt överens för att kunna bilda regering, och som skulle få tillräckligt stöd i riksdagen. 

dp87 3
Postad: 23 sep 14:12

Varför skulle Socialdemokraterna och miljöpartiet fungerar som regeringsalternativ?

 

Det är svårt att bilda stark regering idag med enpartiregeringar på grund av att ingen av partierna får tillräckligt med mandat/ plaster i riksdagen. för att enpartiregering ska kunna styra landet då krävs det minst 175 mandat dvs 50,7% av alla röster. Det är därför vi samman sätta minoritetsregering vilket innebär att de regerande partierna måste söka stöd av någon annan parti i riksdagen ” koalitionsregering” som består av två eller fler partier.   

Tänkte börja så här vad tycker du ? jag behöver göra om vissa meningar, men vad tycker du om inledning ?

Laguna Online 21062
Postad: 23 sep 14:16

Minoritetsregering kallas det när partierna i regeringen inte har majoritet tillsammans i riksdagen. Det normala är att de har majoritet.

Svara Avbryt
Close