8 svar
127 visningar
Baraa7j8 106 – Avstängd
Postad: 30 nov 2020 18:16

Kärlekstema

Hej jag har en fråga 

vad betyder ordet kärlek 

är det att man är kär i någon 

Alltså hur ska jag förklara mer.

Alex111 289
Postad: 30 nov 2020 20:05

Kärlek är en subjektiv fråga (olika människor uppfattar kärlek på olika sätt). Sök upp på nätet och fråga olika personer (exempelvis familj och vänner) vad de tycker det innebär. 

 

Enligt min syn är kärlek inte bara att vara kär i någon. Det handlar även om att älska och sina nära och kära (familj, släktingar, vänner osv), eller husdjur, eller något hobby, så som fotboll. Vissa personer (giriga och ofta hjärtlösa) älskar saker och pengar istället för pengar vilket enligt många uppfattas som något negativt. 

 

Bakom kärlek finns också naturvetenskapliga processer. T.ex när man är kär utsöndras vissa hormoner. 

 

Hoppas detta var en bra grund. 

Baraa7j8 106 – Avstängd
Postad: 30 nov 2020 22:25

Tack så mycket men jag har en till fråga 

kan man leva utan kärlek.

är det nej eftersom man blir ensam och det leder till att man dör

Alex111 289
Postad: 1 dec 2020 09:57

Tja, man dör om man inte har mat eller vätska. Gemenskap är inte någon fundamental (grundläggande) förutsättning för överlevnad, men det är viktigt för att leva ett gott liv. Gemenskap behöver inte bara vara kärlek, det kan vara andra sociala umgängen. Jag rekommenderar att du söker upp Maslows behovstrappa, för att förstå behoven till ett gott liv bättre. Fast om du ska skriva till kärlek, fokusera på kärlek, och inte på ett gott liv. Använd behovstrappan bara som ett sätt att förstå temat bättre. 

Baraa7j8 106 – Avstängd
Postad: 1 dec 2020 12:40

Jag menar att kan man leva utan kärlek det är en fråga som jag ska skriva om

kan du förklara för mig

Alex111 289
Postad: 1 dec 2020 13:58

Det är möjligt, då det inte är grundläggande för överlevnad (fysiskt). Men mentalt och etiskt kan kärlek anses som något som man verkligen behöver för ett gott liv. Jag rekommenderar att du gör mer research, både på nätet och frågar personer

Baraa7j8 106 – Avstängd
Postad: 1 dec 2020 16:53

Tack men kan du hjälpa mig med den här frågan

på vilket sätt är kärlek något viktigt eller oviktigt för dig idag

Alex111 289
Postad: 1 dec 2020 22:11

Det vore bra ifall du baserade svaret på din egna syn och dina egna åsikter och känslor. 

COOLMOA 55
Postad: 12 mar 17:28 Redigerad: 12 mar 18:51

 

Jag gjorde ett arbete om detta förra terminen, du kan ta inspiration från detta om du vill:

OBS: ifall att detta kopieras, kommer det att synas om din lärare granskar plagiat

 

Vad är kärlek för mig?

Kärlek, trodde jag som liten var ritade, fina, rosa hjärtan, eller tonårspar som stod och hånglade någonstans på en bensinmack. Själv fick jag inte uppleva mamma och pappas kärlek då mina föräldrar skiljde sig när jag var ett, men många barn- och vuxna upp en bild av sina föräldrar, om man skulle fråga om vad kärlek betyder. Men det är inte alltid så ytligt, ibland är kärleken så invecklad att du inte ens själv lägger märket till den.

Jag tror att du får din egen version av kärlek genom att leva ditt liv. Vad din definition av vad kärlek betyder för dig, byggs på, och formas i takt med ditt liv. den kommer nog aldrig vara detsamma då du hela tiden upplever nya händelser. Vissa tunga som berg, andra som du inte ens tänker på. Jag tror att den kärleken som du lägger märket till har ett samband med din personlighet.

Det finns oändligt många versioner och tankar om vad kärlek är för något och att uppleva den. Men jag tänker berätta min:

Kärlek behöver inte vara endast för par. Kompisar älskar du, kanske inte på så sätt som du skulle göra med din pojkvän eller flickvän, men du kanske älskar dem för en annan orsak.
jag älskar mina kompisar för att dem finns där för dig i alla stunder, i vått och torrt. Dem ska alltid finnas vid ens sida och stötta en, jag skulle utan tvekan göra detsamma för deras skull. Om du har hittat en riktig vän, ska du kunna prata om vad som helst, allt från himmel och jord, eller inget alls. Du behöver inte låsas vara någon som du inte är, utan ni kan bara vara er själva med varandra.

Du kanske har en annan sorts kärlek till din familj, detta brukar kunna variera något otroligt mycket från familj till familj. Vissa bråkar, andra inte lika mycket. Vissa familjer kan ta sina konversationer hur långt som helst, andra inte. Vissa har en familj, andra inte. Såklart kan det vara detsamma med kompisar och en partner. Med du kan dock inte välja vilken familj du hamnar i, till skillnad från kompisar eller en- eller flera partners, som du letar dig fram till. Du kan inte alltid vara delaktig i det familjen gör, och kan inte på samma sätt skapa en relation som med en kompis. En förälder har en annan

syn på värden än du har då dem har levt ett bra tag längre. En
förälder utvecklas inte på samma sätt som du gör, och det är helt omöjligt att
se tillbaks i tiden och tänka hur något kändes. Det är nästan helt omöjligt, väldigt få förstår
en viss smärta inombords sitt barn. Att sätta sig in i en händelse som redan har hänt en förälder i ung ålder, eller aldrig har hänt, är helt enkelt sjukt svårt. Man kan inte relatera på samma sätt som en kompis eller ett jämnårigt syskon. Därför behövs en trovärdig kompis du kan vända dig till i de stunder du mår som sämst, men annars också såklart.

Ett syskon har du där för att kunna bråka med, eller lära dig saker som att dela med dig. En livs läxa helt enkelt. Ett syskon kan du som sagt inte välja själv. syskon kanske skvallrar. Men samtidigt kan det vara skönt att bara ha någon att krama om, det behöver inte spela så stor roll om man pratar om problemet, eller ej. Syskonskap är också en sorts kärlek. Inte bara syskonkärlek, utan även en kärlek som inte innehåller bråk och stök. Syskon känner oftast varandra bättre än någon annan då de bor i samma hus som dig, oftast. Det viktiga är att du är medveten om att syskon väldigt sällan inte kar en kärlek till varandra. ett syskon skulle bry sig om den andra exempelvis blev allvarligt sjuk, eller dog.

Du kanske älskar en viss film, godissmak, maträtt, färg, frukt eller djurart. Du kanske älskar att spela tv-spel, att gå i skolan, eller att gå på en promenad i skogen, eller något annat. Det behöver inte betyda att du är kär i det. Det säger bara att du verkligen gillar att exempelvis gå en promenad eller att äta en frukt.

Som sagt, kärlek finns överallt. Men på oändligt många sätt, kärlek förändras till bättre och sämre versioner hela tiden. Jag kanske inte älskar att du läser detta då jag skriver, men kanske när jag är klar. Kärlek, eller uppskattning förändras trots att du kanske inte tänker på det. Utan kärlek skulle inget kunna leva på jorden. Om livets instinkter skulle förändras på så sätt att alla skulle hata att äta, skratta, sova, hata barn och hata att ha sex o.s.v. skulle inte liven fortsätta att födas. Om djuren skulle dö ut, skulle det påverka

växternas levnadsätt, vissa arter slutar att kunna leva. Detta påverkar nästa växt- som påverkar nästa växt o.s.v.
På så sätt skulle inget liv fortsätta bli till i världen och majoriteten av människor skulle dö snabbare av exempelvis självmord. Då vi dör, dör hundar och katter ut. Du fattar grejen, näringsväven helt enkelt. På så sätt är kärlek nödvändigt för att liv ska kunna fungera överlag.

Kort sagt är kärlek: tillit, trygghet och lycka

Kärlek är en egen uppfattning som man får genom att vara med om händelser som formar dig till den du är, men även den du kommer att bli, du kommer att slipas hela tiden av händelser som antingen är tunga som berg, samt de du inte ens tänker på. Detta är min uppfattning av vad kärlek är, och det behöver absolut inte betyda att det är din!

Svara Avbryt
Close