1 svar
12 visningar
Zeptuz är nöjd med hjälpen
Zeptuz 57
Postad: 8 apr 13:11

Kärnkraftverk miljöpåverkan

Hej, jag ska göra en presentation om kärnkraftverks process och håller på att fundera över de miljöpåverkningar som finns. 
Jag har tänkt att det finns strålningsrisker bland andra miljöeffekter när uran utvinns ur marken. Har ju läst att kärnkraftverk släpper ut radioaktiva ämnen i luften samt att det påverkar havsmiljön genom att ändra på temperaturen. Men vad innebär det här egentligen, vad är det som gör dessa saker negativa? 
"kärnkraftverk släpper ut radioaktiva ämnen i luften" menas det att människor dör på grund av det här? 
"Kärnkraftverk ändrar på havstemperaturen" Är det här negativt för att havsorganismerna dör på grund av det? Är det för att maten som fiskarna äter förstörs på grund av den höga temperaturen, eller vad är det negativa?  
Och hela det med strålningsrisker känns det som att jag inte riktigt hittar någon information från en säker källa. Kan det påverka vårat DNA, skelett, hormoner?
Har jag missat några miljöpåverkningar som kärnkraftverk bidrar med?

Bra att du är kritisk! Att något släpper ut strålning eller ”miljöskadliga ämnen” behöver ju faktiskt inte vara så värst dåligt. Allt handlar om mängderna och hur ofta man utsätts för riskerna. 

Svara Avbryt
Close